Finançament just per l’Ajuntament de Pollença

Des de Convergència per les illes Pollença volem que el nostre ajuntament tengui els recursos necessaris i suficients per ser el municipi que tots desitjam i ens mereixem. L’actual equip de govern pareix que sofreix un sentiment d’inferioritat quan va a defensar els interessos de totes les pollencines i pollencins a Palma davant els seus companys de partit, cada cop en tenim més exemples, des de les promeses incompletes del Conseller Carlos Delgado pel que fa a la subvenció del festival de música, a la retirada dels diners assignats a la construcció d’un auditori, o a les amenaces urbanitzadores sobre el nostre municipi que es van repetint diàriament des de Ciutat. Nosaltres no responem davant grups de pressió com cadenes hoteleres o grans constructores, nosaltres no tenim mitjans de comunicació que ens donin cobertura, nosaltres sols defensam el nostre poble , Pollença, Mallorca, les illes.

Per tot això presentarem al pròxim ple una moció pel finançament just i suficient per tots els municipis illencs, i esperam que , després de que surti aprovada, que és el que voldriem, el nostre batlle, el batlle de tots, defensi amb més empenta i ganes el que Pollença necessita.

CONVERGÈNCIA PER LES LLES POLLENÇA.

Com a resultat de la jornada municipalista, Convergència per les Illes presentarà una moció conjunta a tots els ajuntaments on té presència a favor d’un finançament just i suficient pels Ajuntaments

Convergència per les Illes ha celebrat amb èxit d’assistència (més de 120 assistents entre batles, regidors y afiliats) una Jornada Municipalista al Centre Cívic de la Colònia de Sant Jordi-Ses Salines.

L’objectiu d’aquesta jornada ha estat:

Per una banda, aprofundir en la formació i preparació dels batles i regidors en la gestió econòmica dels ajuntaments; per altra banda, analitzar la situació financera de les corporacions locals i consensuar propostes d’actuació conjunta per part de tots els ajuntaments.

Un dels fruits d’aquesta jornada serà la presentació, per part de Convergència per les Illes, d’una moció a favor d’un finançament just i suficient pels Ajuntaments. Convergència presentarà aquesta moció a tots els Ajuntaments a on té presencia, intentant aconseguir el recolzament de les altres formacions polítiques.

Convergència, com a segona força municipal de Mallorca, amb vuit batles en aquest moment i més de seixanta regidors al conjunt de l’illa, considera que l’ofegament financer dels ajuntaments degut als impagaments per part del Consell Insular de Mallorca, Govern Balear i Govern de l’Estat provoca que l’administració més pròxima als ciutadans no pugui donar les respostes adequades i, addicionalment, que molts de petits empresaris no cobrin les seves factures pendents. Això se considera com una situació absolutament negativa i perversa que tendrà conseqüències negatives sobre el conjunt de la ciutadania i el teixit de petites i mitjanes empreses.

Convergència aposta per un redefinició del marc competencial dels Ajuntaments. Durant les darreres dècades, els ajuntaments han anat assumint tota una sèrie de serveis que, competencialment, pertanyen a Consells insulars, Govern Balear o Administració Central. Aquests serveis impropis poden suposar entre un 30 i un 50% dels pressupost municipals. Aquestes competències han de ser assumides per les Administracions responsables (siguin Consell, Govern o Administració Central).

Convergència està a favor de redefinir la política de subvencions del Consell als Ajuntaments. Una altra de les causes de les dificultats financeres de molts d’Ajuntaments ha estat la política de subvencions del Consell cap els Ajuntaments. Aquesta política (basada en el finançament de l’obra sempre que l’Ajuntament aportés

el 20% del pressupost total), ha fet que, en temps de bonança econòmica, alguns ajuntaments s’embarquessin en obres i millores i, ara, aquest 20% és una pesada càrrega en els seus pressuposts. Convergència aposta per la subvenció de la totalitat de l’obra, encara que hi hagi límits al import de la inversió. En altres paraules, fins ara, si un Ajuntament presentava un projecte d’inversió de 100.000 euros, rebia un subvenció de 80.000 euros (condicionada a l’aportació de 20.000 euros). És millor rebre una subvenció de 50.000 euros per una determinada obra sense cap condicionant. Així, hi guanya el Consell i l’Ajuntament (que pensarà millor quines obres són realment necessàries pel poble).

Convergència està a favor d’introduir més dosis flexibilitat en les subvencions als Ajuntaments. Fins ara el Consell oferia subvencionar projectes emmarcats dins una determinada línia d’actuació (per exemple: asfaltatge de carrers, pluvials, etc.). Convergència creu que són els Ajuntaments els que realment saben les seves prioritats i que les subvencions no han d’estar condicionades a actuacions en determinades línies concretes: o actuacions en aquesta línia o res.

Finalment, Convergència vol ressaltar que no són els Ajuntaments els culpables del dèficit públic: que el gran culpable és l’Estat (amb més del 75% del dèficit públic conjunt de les Administracions espanyoles, mentre que els ajuntaments suposen el 6%). A més, en el cas de les Illes Balears, els problemes pressupostaris dels ajuntaments serien molt menors si el tractament fiscal fos més just i semblant a la resta de CCAA espanyoles: una part excessivament gran dels nostres impostos se’n van cap a Madrid per no tornar mai més. Balears necessita un tractament fiscal més just i equitatiu, i aquesta és una reivindicació que l’actual Govern de les Illes Balears no fa en absolut.

14 responses to “Finançament just per l’Ajuntament de Pollença

 1. Me sembla molt be que des de Convergència de Pollença demanau el vot nacionalista però això no poc amagar el gran fracàs que representa el fet de no haver-hi una opció real de país. No lleva que un percentatge de la ciutadadania, que en altres ocasions votarem a UM o a Unitat a les darreres Generals, ara no tenguem cap partit que ens representi. Estic d´acord amb alguns comentaristes quan diuen que la forma en que el PSM a compost la seva candidatura no resulta massa integradora. Per aquelles persones que compartirem amb el PSM la experiència d´UNITAT cercant el Tercer Espai Nacionalista ens resulta frustrant que, ara, s´oblidin els postulats pels que lluitarem i que consider son ben vigents. Les seves exclusions, consider que justifiquen les reticencies a donar-lis el vot.

 2. Respect totalment el que em dius, però jo no pu votar a un partit que posa els seus interessos individuals davant els generals de un poble. I si el Sr. Ensenyat ès batle amb majoria absoluta, el felicit; però per jo això no ès garantia de res. Quans batles amb majoria absoluta té el PP i no els votaria mai perque la ideologia del PP i la meva son contraposades. I en quan a la meva inmaduresa, ès cert, tenc molt per aprendre … com molts.

 3. M’agradaria recordar que convergència va intentar una gran coalicio de partits d’ambit illenc i que va ser refusada pel PSm i altres. De totes maneres el Comite local de Pollença, en un acta de generositat, va recomanar el vot a partits nacionalistes per que creim que és la millor opcio.

 4. El gran problema del Psm es la seva prepotencia i falta de generositat, en un moment clau com l’actual , on la presio cap els partits no centralistes es quasi insoportable, pels poders econòmics, mediatics i fins i tot l’esglèsia, tendria que encapçalar una gran colaicio de partits illencs, i no intentar fagocitar tot el que esta al seu voltany per creixe egoistament, això es pa per avui i fam per dema, tots sabem de l’oferiment d’Esquerra republicana per formar part de la candidatura del PSm i aquest sol li ha donat garrotades, això li passara factura.

 5. Disculapau però no he firmat, Guillem Serra. Aprofit per dir que no he posat l´eslogan de campanya del PSM i companyia (no m´enrecordo de tots) perquè els he fet cas i he pensat diferent i m´ha duit a la conclusió que he exposat.

 6. Sento, Teresa que no vagis a votar o votis en blanc. Aquesta postura, no sempre, sol beneficiar al partit mes votat. Això, no es el mes important, el mes important es el dret a votar i si tu tries aquesta opció es molt legítim i respectable. Però crec que després del dret a poder participar a les Eleccions, també hi hauriem de poder tenir la possibilitat de poder triar una opció que ens representi i això en la actual conjuntura política de les illes Balears no haurà estat possible. A les properes Eleccions Generals, a les Illes Balears no hi ha una opció de centre nacionalista que parli en clau de país, sense enclatges ideològics a la dreta o l´esquerra. Una opció, que defensi com a prioritat la constitució de la plenitud del pais, on defineixi qué som i que volem ser per després comença a caminar, que se defineixi sense obediencies ceges a interesos externs i sempre desde el respecte cap els altres i cap a nosaltres mateixos. Si això existís, després parlariem de dretes i d´esquerres. Estic d´acord que no hi ha res semblant a tot això en les opcions que se plantejan, i en aquesta tesitura, crec que una opció de vot es aquell que defineixen situacions que no ens agrada. Així que, d´acord amb l´article d´aquest bloc, crec que “MADRID ENS ROBA” . Es amb lo unic que estic d´acord amb aquesta opció així que ni “Lucharé por lo que quiero” ni “Me sumaré al cambio”, ni res per l´estil: SIMPLEMENT DIRÉ QUE MADRID ENS ROBA, AMB LA DRETA O AMB L´ESQUERRA, CLAR I CATALÀ.

 7. Teresa Ferré, això de dir que “al cap i a la fi es el mateix” ho hauries d’argumentar un poc més. que diguis que PP i PSOE son els mateix, t’ho accepto fins a un cert punt, pero no tots els altres. I si trobes que ni PSM ni ERC tenen maduresa suficient, entenc que vol dir que PP i PSOe sí que en tenen de maduresa, que en Miquel Ramis o en Pablo Martín sí que trobes que farà una gran feina per Balears. En canvi en Miquel Ensenyat, batle amb majoria absoluta a un poble que es un model per Mallorca, no té maduresa suficient. Perdona, pero no ho comparteixo per res.
  Fins ara hem tingut graneres vestides assegudes al Congrés i els que es presenten al Congres per representar Balears del PP i el PSOE son unes altres graneres.
  Et recoman que tu tinguis la maduresa suficient per votar coses diferents de les que te diu la tele, perque efectivament les eleccions son complicades, pero no pels partits, sino pels ciutadans que es juguen el seu futur i la seva cartera.

 8. Jo votaré en blanc. No hi ha cap partit que em representi. Esquerres o dretes, dretes o esquerres, al cap i a la fi es el mateix. Pens que cada etapa de la història econòmica i social de un país necessita unes solucions puntuals, estudiades cas per cas, que depenen de la situació del moment. Sempre cap a la dreta o sempre cap a l’esquerra per denifició no em pareix adequat.
  I en quan al vot nacionalista, crec que ni PSM ni ERC tenen la maduresa política suficient per afrontar unes eleccions tan complicades com aquestes. Una gran coalició nacionalista hagues estat una gran plantada de cara al bipartidisme.

 9. Up aqui hi ha un segon Follonero i amb bastanta mala llet. Jo no rep cap indicació de ningú i votaré en conciència seguramentr la coalició del PSM-Iniciativa els verds, el meu consell es votar a qualsevol partit d’esquerres (això ja exclou al PSOE). Ah i per mi si que són molt importants aquestes eleccions ja que mos i jugam molt tots i fa por que el PP acumuli tant de poder

 10. És evident que l’elecció de vot a de ser nacionalista… El que hem fa dubtar entre Esquerra Repúblicana i PSM és questa coalició amb EQUO… no ho acab de veure clar això d’anar amb un partit de caire espanyolista.

 11. Amic Cardador, estic d´acord amb tu, malgrat les nostres baralles. Alternativa igual que Convergència no se presenta a les Generals, quina llàstima!!, àixí que esperaré a veure quina indicació me donen. A no ser que me diguin el contrari, jo faig contes votar la coalició encapçalada pel PSM. No recomano votar a ERAM perquè els considero uns catalanufos. Votar al PP no m´ho planteig i manco el PSOE, perquè no es d´esquerres. Aquestes eleccions generals per mi no tenen massa importància.

 12. el Pp i el psoe tene una cara que se la trepitxen, tal volta votin a favor o s’astenen , o tenen un discurs favorable aqui a pollença per després a Palma o madrid es giren la camia i sols pensen amb els interesos del seu partit, això és patètic ens prenen el pel i estan recolçats per els mitjans de comunicació, tots son interesos.

 13. Me pareix una iniciativa molt realista i que pot tenir el recolzament d´altres partits politics, de fet, no entendria el contrari a no ser per part del PP. I per qué? perque es l´unic que podrà resoldra el problema. A partir del 20 de novembre el nou escenari polític a les Illes Balears serà complet, es a dir, hi haurà el mateix color a tots els governs que ens efecten: Poble, Consell, Govern i Gobierno. Llavors crec que no hi haurà cap excusa possible. Però també faig un pronòstic: no faran res. On quedaràn les reivindicacions que feia el PP quan estava a l´Oposició?, on quedarà la reivindicació o reconeixement per tal de pal.liar la anomenada competència residual? on quedarà la reivindicació que calia el desenvolupament municipalista enlloc de l´autonòmic?.
  En quan a les subvencions a les que feis referència no crec que sigui cap problema: simplement no en donaran cap, no hi haurà cap tipus de política d´estimul. La frase ja la coneixem: “no hi ha diners, llavors no feiem res” i, després de sentir-ho, el public aplaudeix. Patètic, però real.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s