Ara sí!

Darrerament estam vivint els atacs més durs contra la nostra llengua, principal senyera de la identitat de les illes, i ens fa por pensar que aquest fet sols haguí començat i l’involucionisme i repressió s’accelerin després de les eleccions estatals del més de novembre. Des de Convergència per les Illes de Pollença volen donar suport a l’Obra Cultural Balear que sempre ha estat al servei de la cultura i identitat mallorquina, que ha estat una de les associacions cabdals en el món cultural illenc i ara sofreix els atacs d’un Partido Popular més espanyol que mai, per això publicam l’article del DBalears de Tomeu Martí que ens anima a formar part de l’OCB

“L’Obra Cultural Balear acaba de posar en marxa una nova campanya per convidar els mallorquins a formar part de l’entitat de la manera més directa que existeix: associant-s’hi. La campanya duu per lema un explícit “Ara sí”. El repte és més que ambiciós: aconseguir mil socis nous abans que acabi l’any.

Existeixen molts de motius per ser soci de l’OCB. La nova campanya en formula alguns dels més actuals o conjunturals.
Jo us n’explicaré un que crec que no és prou conegut. A principis d’enguany, i com cada any des de que existeix el Consell de Mallorca, representants legítims d’aquesta institució comunicaren a l’OCB i a un munt d’entitats més la partida pressupostària de què disposaven per fer les seves activitats. Al maig hi hagué canvi polític al Consell i el nou govern del PP decidí, al mes de setembre (és a dir, quan les entitats ja havien realitzat les activitats, les havien publicitat amb el logotip del Consell i havien avançat els doblers per pagar-les), no complir el compromís.

És una manca de lleialtat institucional i una maniobra per ofegar les entitats. La resposta ha de ser, ara sí, associar-se a l’Obra Cultural Balear.”

Tomeu Martí

Clika sobre l’imatge per accedir al formulari.

8 responses to “Ara sí!

  1. Crec que val la pena que aquells que feien proclames: “això s´ha de fer així o així d´eçà i sinó no esteim d´acord i sou uns expeculadors” ara patiran el que es fer-ho com diu el PP i s´ha acabat. Volien brou idò ara “tassa i mitja”.

  2. Varen començar per la llengua però ara ja han embestit al nostra patrimoni paisatjistic, al territori. Proclama: especuladors de tot el mon, si teniu diners, veniu a Mallorca i podreu fer el que vos passi pels co….: Govern de les Illes Balears: Això no es un país, som quatre solars a bon preu. Aquesta es la formula de la recuperació econòmica, repetir errors del passat. Si això es el futur……

  3. Un exemple del que dius es això del LipDub. Una iniciativa de l´Obra Cultural Balear dins la campanya “Mallorca m´agrada”. A Pollença un sector la va voler monopolitzar o instrumentalitzar i, l´altra que se sent exclos la critica obertament. El que realment important es que se fes, la gent ho coneixes i Pollença reividiques la nostra llengua. Les altres actuacions tan sols signifiquen el sectarisme, la misèria i baixesa d´uns que prioritzan els seus interesos per damunt dels interesos del poble de Mallorca.

  4. De que te queixes tu, que dins el mateix horari laboral tens sou de Director d´Escola i regidor d´educació i serveis. Xerra qui no ha de xerrar!!

  5. Es collonut aquest argument dels diners. El primer que va fer en Joserra Bauza es pujar-se el sou, el seu i del demés alts càrregs de l´Administració Autonòmica. A partir d´aqui: tisores. Això se diu “Ando yo caliente, ríase la gente”. A veure com els demés companys del PP, que fan feina més aprop de la gent (Ajuntaments, Consell, etc..), digereixen aquestes formes d´actuar. Molts fan molta mes feina, mes aprop i lluitant cara a cara amb la realitat i pel mateix sou. Es molt dur.

  6. L´Identitat es bàsica en un plantejament o una acció. La fidelitat a un poble es cabdal no tan sols per la seva defensa sinó també per aprendre a respectar els altres pobles. El nacionalisme que planteja Convergència sempre ha estat de defensa mai d’agressió. No se defensa el propi país per anar contra un altra, se defensa el país perquè som atacats i cal que ens respectin. Això tan evident, era negat per la majoria de la nostra gent. Deien que érem uns exagerats, que veiem conflictes a qualsevol lloc. Ara, crec que es evident el que passa. Quan ens hem relaxat com a poble, quan entre la gent mes sensible hi ha sectarismes i cabòries que no duen enlloc. Ara es quan les forces espanyoles, aprofiten la conjuntura, i trepitgen els drets bàsics de la nostra gent en favor del seu “Proyecto Común de España”. Esperau a veure la seva definició i desenvolupament. El mes trist de tot això es que s’està fent amb la complicitat i acceptació de moltes persones. Quin futur mes trist per un poble que no se respecta a ell mateix.

  7. No hi ha pressupost per allò necessari, com l’educació però si que tenen doblers per atacar la llengua aquets del PP

  8. Qué se esperaven els mallorquins que feria el PP quan arribas a les institucions? Idò ja tenim la primera passa del que serà un llarg rosari de greujes cap a la nostra llengua. A tots aquells que no veien motiu de resposta o militància contra les agressions espanyoles contra el pilar bàsic de la nostra identitat com a poble, ara crec que queda clar. Canya!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s