Eleccions estatals 2011

En les properes setmanes l’actualitat política estarà centrada en les properes eleccions generals, volem manifestar la nostra postura amb el següent comunicat del president Josep Melià i reiterar, des de Pollença, la necessitat de tenir una veu illenca a Madrid, la falta de generositat ha fet que no es pugui crear una gran coalició de partits d’àmbit illenc, que és la única garantia per aconseguir representació, de totes formes des de Convergència per les Illes Pollença creim que el vot nacionalista és el més útil i vos animam a donar suport als partits que tenen aquesta senya d’identitat. 

Havent donat la postura de la nostra agrupació a nivell de Pollença, a continuació la carta del nostre President Josep Melià Ques sobre els comicis del 20 de novembre.

“El passat 2 de setembre l’executiva de Convergència per les Illes va decidir no concórrer a les eleccions estatals previstes per dia 20 de novembre. Aquesta decisió debatuda i meditada crec que és convenient que sigui explicada i entesa per totes aquelles persones que simpatitzen amb el nostre projecte polític.

Vagi per endavant que Convergència per les Illes és un partit en construcció. Encara no hem celebrat el nostre congrés constituent i tenim tot just 6 mesos de vida. En aquest context vàrem haver d’afrontar unes eleccions locals i autonòmiques perquè la nostra essència política és voler millorar ca nostra, és la proximitat, és aixecar el nostre poble i el nostre país. Passada aquesta convocatòria el que ens convé és centrar els nostres esforços en la definició i consolidació de la nostra organització.

Certament, que les Balears tenguin una veu a Madrid que defensi els nostres interessos és un objectiu polític de primer ordre. Tots sabem que l’experiència d’aquests darrers trenta anys és que enviam representants que queden diluïts als seus respectius grups parlamentaris i que tenen com a prioritat la disciplina de partit i no la defensa d’aquesta terra. Així ens va! Els que més imposts pagam i els que estam a la coa de tot: en infraestructures, en despesa per càpita en salut, educació, dependència… Els problemes i les reivindicacions de les nostres illes no existeixen al parlament espanyol perquè els diputats i senadors que hi enviam renuncien a aquesta funció.

Precisament, perquè tenir veu a Madrid és un objectiu polític de primer ordre, i atès que Convergència per les Illes en aquests moments de construcció i consolidació no pot assolir l’objectiu tota sola, vàrem plantejar la conformació d’una gran coalició de partits d’aqui, de les Illes Balears, per intentar aconseguir aquesta fita, única manera ara i aquí de tenir possibilitats de ser a Madrid. Una gran coalició que s’havia de conformar per independents de reconegut prestigi, on els partits havien de fer una passa endarrera ja que la seva funció era donar cobertura a l’operació però no capitalitzar-la partidistament.

A l’hora de la veritat, aquest plantejament va ser ignorat pels altres partits balearistes i, per tant, ens vàrem trobar en la dialèctica d’haver d’anar a unes eleccions sense opcions reals i havent de fer un esforç humà i econòmic pel qual difícilment estaríem a l’altura o fer això, una passa endarrera, i deixar passar aquesta convocatòria donant llibertat de vot als nostres afiliats i simpatitzants. L’opció elegida ja s’ha constatat, no concórrer.

No tenim esperit testimonial. Pensam que aquest país necessita una força de seny, una força centrista, moderada, una força que actua en positiu, que vol el progrés i el benestar de la gent, que confia en el sector privat, en els nostres empresaris i autònoms per generar riquesa i benestar, una força que té com a prioritat Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera sense hipoteques ni disciplines. I a conformar aquest projecte dedicarem el nostre temps i les nostres capacitats.”

Josep Melia Ques

President de Convergència per les Illes

24 responses to “Eleccions estatals 2011

 1. “El andar se demuestra andando”, va dir aquell. Poc a poc, sense presa però sense pausa. Hem de donar temps al temps i actuar de una forma coherent i seriosa. I això ès tot. No podem pretendre tocar el cel en vuit mesos. Aquest partit ès molt jove, el nostre grup ès molt jove, no hem de tenir pressa. Tot arriba.

 2. Crec que el Patriota te tota la raó, potser no ens acabi d´agradar però el vot nacionalista a les Illes Balears serà el del PSM i Cia o ERC.
  En quan el tema del lideratge, estic d´acord que quan es parla d´aquest tema no se parla d´una persona sinó d´un plantejament i forma d´actuar, el que se denomina “el toque”, això no ho acabam de trobar.

 3. Com bé diu en aquest article en Josep Melià més enllà d’ideologies i egoismes és ben hora de que votem agent d’aquí que treballi pels d’aquí. A més crec que aquest és un tema prou important ja que per altres blogs veig que s’usa molt el “pensa en global, actua local” el 20N és un moment per actuar globalment perquè ens afecti localment. Vot nacionalista!

 4. Això del bon grup de feina no ho tenc tan clar. Un grup sí, però bo no és necessari. I sinos mira la Lliga. Na Malena amb un rosegai de gent que ha duit enganada i fins i tot als que ha hagut de plorar per poder fer la llista, hi ha tret 3 regidors. El Messias també na fet dos i no es que tengui un bon grup de feina sinó dotze apòstols falderos.

  Per tant Teresa, jo la teva teoria no la veig tan clara.

 5. Apart de un bon lideratge, que segons entenc ja el tenim, el que cal ès un bon grup de feina i moltes ganes de fer-ne. Aquest ès el repte i cap on hem d’anar.

 6. El problema mes gran que te cxi i n’aquets moments, ben igual que la majoria de partits que hi ha actualmet al panorama espanyol, es la falta de un lideratge clar i adequat.

  No me refereixo a una perona que es posi al capdavant. O a algú amb amb uns ideals polítics clars. Crec que avui en dia se necessita molt mes que això. Se necessita un líder amb fortes conviccions ideològiques, pero tambe amb capacitat per trobar solusions i redirigir el rumb del nostre poble, a part de una gran capacitat de feina (i no me referesc a na Malena que tots sabem que en fa molta de feina).

  Líders així no n’hi ha per tot, pero per sort a Pollença es pot donar el canvi.

 7. No m’haveu vist a APM ?.Cap dels vostres estimats, ni en Pepe, ni en Tomeu ni na Malena (…La solució a

 8. El follonero te raó, ens hem de deixar de pardalades i parlar de coses serioses. Consequenment no perdem mes el temps ni amb ell ni amb en “Haveu”. El que ara importa es que el proper 20 N hi haurà unes elecccions generals d´un Estat que ens ignora. Si no ens feiem valer seguiran amb la seva política de “ninguneo” i això es molt evident. Primer ens negan l´identitat després ens llimitaran els drets i finalment ens disoldrem dins un projecte que en Rajoy a dit que serà “comun”. Crec saber a que es refereix. Desgraciadament els nostres actius estàn molt debilitats i alguns fins i tot son tòxics. Hem de redreçar un país que està inmers en la confusió i que pateix una colonització de saltinbanquis i tirititeros. En aquests moments es important tenir clars els pilars del nostra taranna, triar be i no deixar-se dur pels discursos impersonals de la tendència de torn. Malgrat no m´agradat la seva postura, la seva manca d´altura i generositat, la coalició del PSM està mes aprop en la representació dels interessos de les illes que altres opcions. No resulta fàcil però en aquestes circumstàncies cal compromís i valentia.

 9. Gracies a Deu, no tothom te tant de temps lliure com tú o jo per perdre-lo amb aquets debats inutils. Hi ha gent com en Pepe que el dedica a coses més productives. Tú mateix, jo ja l’he acabat

 10. Ara resulta que el nostra Follonero s´ha convertit amb humorista i darrera el seu anonimat de caxondo s´amaga en Pepe Viyuela

 11. Si ho teniu tant clar no fa falta amagar-se darrera comentaris com “aquest haveu delata a qualcu amb nom i llinatges”, ho podeu dir clar.Per el que jo se en Pepe no sol fer comentaris anónims. De totes formes no hi ha res de dolent en fer comentaris anònims, com faig jo mateix. Una cosa és fer un comentari anónim raonat per que no interesa donar ha coneixer la identitat, jo no veig malament que per exemple en Joan Ramón, pugui fer un comentari anònim perque es posi enfasi en el comentari i no en qui el fa, i una altra cosa es aprofitar-se de l’anonimat per embullar o per fer veure que ho fa una persona diferent com feis vosaltres. De totes formes el temps posa a cada un al seu lloc i per el que fa a n’en Pepe ja te ben guanyada la seva credibilitat amb la coherència i la feina diaria.

 12. Follonero canviet u nom per empanat. Mira les hores de publicació d’aquest comentari. Mateix període de temps amb una resposta en nom d’Alternativa i activitat al seu facebok, casualitats de la vida?

 13. O tal vegada aquest haveu la ficat qualcú que vol fer veure o insinuar que en Pepe fa de Trol. Sou penosos ( no va per els responsables del bloc sino per els TRoleros)

 14. “Haveu”, com estàs? feia temps que no sabiem de tu. Ja saps quin vot recomanaràs a les properes Generals? O es que a lo darrer te presentaràs?. Ja ho sabem que tu no votes el PSOE perque no es d´esquerres i tampoc vols votar el PSM i companyia perque sí son d´esquerres però també nacionalistes…..es a dir, ningú es com tu i davant això millor que la gent no vagi a votar. Supera el teu egocentrisme i deixa que els altres facin el seu camí perquè el teu no el pots compartir.

 15. Desde convergència volem deixar clar que els comentaris que es fan dins el bloc son responsabilitat dels seus autors. No tenim per norma posicionar-nos dins el debat en cap sentit simplement ens limiten a penjar publicacions que considerem d’interès i respetam les opinions sense que aquestes siguin o no compartides per CXI Pollença . Tampoc seria de rebut que ens posicionem en debats que s’estan realitzant dins altres foros i on lliurement si pot accedir a temes que ells generen i volen tractar.

 16. Aquest “haveu” delata a algú amb noms i llinatges. Un que predica el que no creu sobre trolls i anònims!

 17. Francisca ja haveu fet suficientment el ridícul, això de les campanyes és car i “la repartidora” ja no existeix.

 18. Jo era partidari de presentar una llista a les Generals. Es important que els nacinalistes de centre configurem una opció real.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s