“Uffffffff, quina feinada que hem fet”

Pareix que no havia de fer tanta via, però els 3 mesos del nou govern han arribat i les seves grans promeses encara no les hem pogut observar.

Fins ara el nou equip de govern, només s’ha omplit la boca de la feinada que han fet, en recorden aquell acudit antic: Un batle novell reb tres sobres del seu predecessor i li diu que quan no sabi el que fer els obri per l’ordre en que estan enumerats, el primer dia el nou batle obre el primer sobre, <<Dóna tota la culpa a l’anterior consistori>>, dit i fet pestes de lo malament que ho havien deixat i de la feinada que feiem per arraglar-ho, però al cap de poc temps el batle és veu estret i obre el segon sobre, <<Remodela l’èquip de govern>>, i ja tenin noves àrees i noves cares, però el nou batle al cap d’un temps és veu obligat a obrir el darrer sobre, <<Prepara els tres sobres pel nou batle,ja s’havien acabat les excuses>>.

Em costa creure que el problema fos tan greu quan han estat capaços d’agafar vacances sense haver arribat als tres mesos de feina. Qualsevol de nosaltres si comença una feina en aquests moments difícilment demanarà al seu cap poder gaudir de les seves vacances tan ràpidament.

En tot moment, sobretot la regidora de hisenda, la primera tinent batle Malena Estrany, ens ha volgut recordar que ella fa molta feina, jo ja li he recordat que nosaltres també i que tots els regidors estam disposts a fer-ne, cosa que és el més normal, un polític ha de servir el poble i no ha de ser sols un mitja de vida, un ofici. Ens va recordar la seva feina al festival de música, quan tots sabem que el programa ja havia sortit publicat abans de les eleccions, o és que els músics esperaven la seva mesiànica arribada a l’administracio local? ; i ara a més a més ens trobam que han estat incapaços d’aconseguir cap subvenció ni del Govern Balear ni del Consell Insular. Quan va fer la inauguració de l’exposició den Ben Jackober i Yannick Vu, també va seguir en la mateixa línia, quan també qui havia arribat a un acord amb l’artista de manera totalment gratuïta va ser l’aterior equip de govern.

Podriem pensar que al manco aquest estiu hem gaudit d’activitats culturals a balquena, i la veritat és que ha estat prou interessant i enriquidor per Pollença veure com el Fil ha organitzat tantes activitats i exposicions. Repeteixo que ha estat gràcies al Fil ja que quan vaig rebre la invitació per part de la regidora de Cultura, tan sols dues hores abans de l’acte inaugural, ella em va contestar que l’ajuntament no hi tenia res a veure que tans sols hi col·laborava deixant els espais.

Si parlam de festes, el discurs del regidor de festes era que hi havien posat molta imaginació. Imaginació s’en posa quan es fan coses noves, imaginació no és llevar actes per abaratir el cost, això ho sap fer qualsevol, i el més trist és pensar que varen estar ben a punt de llevar Marxa Fresca infantil quan és un acte econòmic amb una gran acceptació per part dels més joves i que va ser gràcies al voluntariat dels Amics de la Marxeta i Mai Sona.

Crec que el regidor de l’àrea de serveis ha donat clars exemples de la seva falta d’efectivitat. El primer , quan a les 11’30h del dia de Santa Aina no va ser capaç que els homes de l’ajuntament acabessin de posar el paperí que els pollencins i pollencines havien comprat de les seves butxaques, simplement perquè no varen poder fer moure unes cadires que destorbaven per poder fer la feina. Record que el dia abans va manifestar públicament que estarien treballant fins al es 14’00h i que després ho deixarien com quedés. El segon, a l’actuació del grup de ball de bot, la gent no sabia on ballar i més o manco havia passat el mateix en na Maria Bimbolles.

Si parlam de les festes de la Cala, pitjor estam que no estàvem, ara si, ara no. Un regidor que si, l’altre que no; i acaba per haver festes a la Cala, cosa que em va alegrar molt gratament. El que passa és que hi ha un regidor d’esports, joventut i la Cala (suposadament d’esquerres dins un govern de dretes) que es troba primer de tot, amb un regidor de festes que li passa pel damunt, després s’adona que la Cala no te pressupost i per acabar quan es presenten els pressuposts del 2011 observa com la partida de Joventut desapareix quasi en la seva totalitat, ja ens explicaran el per què.

Això que havia d’activar tota la Calai joventut, els esports ja ho veurem.

A més en repetides ocasions ha pecat de precipitació a l’hora de donar al poble informació equivocada, manipulada i carregada de prejudicis. Informació que des aquest mateix bloc l’hi hem proporcionat per tal de facilitar-li la tasca de govern i informar al poble (ho podeu comprovar en anteriors articles)

Si parlan dels pressupots, varen voler fer un ple extraordinari per aprovar un pressupost que no varen dur a consens en cap grup de l’oposició, i com és evident cap partit els va voler recolzar ja que no s’havien explicat. Es impossible votar a favor qualsevol partida que es redueix sense tenir una informació detallada del que es deixarà de fer. Cal parlar clar amb tots, si la regidora d’Hisenda o el senyor Batle sols volen parlar amb alguns és el seu problema nosaltres farem una oposicio constructiva, però sempre basada amb el diàleg.

Es cert que han fet retalls pressupostaris però encara no ha parlat de com millorar els ingressos de l’ajuntament, les llicències no s’han agilitzat, les subvencions del Govern Autonòmic desapareixen, mentre que se n’omplien la boca de saber com negociar-les. La ocupació de la via pública segueix igual,… ho deixarem igual? La part de la neteja que funciona ja estava en funcionament abans de les eleccions. Mentre que les mancances que hi havia com puguin ser la deixadesa dels punts verds sobretot en el Port de Pollença segueix igual,… ho deixarem igual?

Segur que em deix moltes coses, que de ben segur per algú de vosaltres són tan importants o més que les que he comentat, però no vull allargar-me massa perquè tan sols han estat 100 dies i un parell més. Si voleu que en comentem algun més no dubteu de afegir el vostre comentari, dubte o pregunta, vos contestarem i pensau que en el nostre blog no borram comentaris, estau convençuts d’una cosa: La nostra Política serà constructiva en cap moment hem volgut demostrar el contrari. Pollença es mereix saber la realitat en tot moment i així ens manifestarem dia rere dia.

JOAN RAMON MATEU TORANDELL.

Anuncis

17 responses to ““Uffffffff, quina feinada que hem fet”

 1. Amb aquest circ polític que es veu als plens per part de l’equip de govern, no crec que sigui cap barbaritat dir que estaria be fessin una moció de sensura (que guanyrien com ho han fet amb totes) i realment fessin un govern responsable i de consens… Com també han demostrat ser capaços fins a dia d’avui… Pot ser així a Tomeu Cifre li baixarien una mica els fums.

 2. Molt plural i poc responable. Al meu entendre la gent vol respostes i no debats, vol solucions i no que li contin problemes, No crec en governs que no se banyin. Molta xerrameca sense conclusió no crec que sigui eficas ni el que necessita en aquests moments el poble..

 3. Tot a de canviar perque res canvií. No se perque se critica si se reconeix que estavem com estam, es a dir, malament. Lo que dius que es una manca de projecte realment es una llibertat de vot. L´equip de govern ha posat en pràctica una democracia en estat pur, tot s´acorda i decideix dins el propi Ple municipal. Això es positiu perquè hi ha mes participació, de fet, l´Oposició està en majoria. Es una altra manera de governar un poble, més plural.

 4. Él govern municipal no te iniciatives. Un amic meu diu que aquests polítics de l´equip de govern semblen “oficinistes”, no coneixen el carrer i pareix que viven a un altre lloc. Els punts verds son una vergonya i això damunt l´estiu ens dona una molt mala imatge. No veiem cap iniciativa i els Plens municipals son una plasmació de la manca de projecte, si debateixen les coses i no hi ha cap unitat, fins i tots els partis del govern voten de diferentes maneres inclosos els regidors d´un mateix partit. Com diu na Marga potser que l´Oposició tengui unes formes mes blanes però cal a dir que de moment, l´unic que se vota a favor son els actes administratius ordinaris (anomenar Advocats o Procuradors) i les mocions presentades per l´Oposició. A més ens trobam en 3 mesos que ja s´ha: reprovat a la Presidenta del Consell de Mallorca, s´ha requerit a un conseller de turisme perque compleixi amb la seva paraula i s´ha aprovat una moció en favor de la llegua en contra del Batle i el seu grup…… això es inaudit i a un altra lloc suposaria la dimissió de l´equip de govern quan aquest està format pel PP. Pollença, amics de blog, is different!!

 5. No se si es per què som a l’inici de la legislatura o que el tranna de l’oposició a canviat, però devora abans pareixen menets de cordeta, tots excepte en Tomeu del PSM, l’article és molt més critic que les intervencions de Joan Ramon als pens municipals, no se que es millor predicar per darrera o dir-lo a la cara.

 6. “Tot es un desastre, un desgavell”, això he sentit des de les Eleccions fins ara. Després de tres mesos del nou govern no veig cap canvi. El que estaria be es que aquest “desastre i desgavell”, comenci a ser explicat poc a poc i sense presa. El PP I LA LLIGA haurien d´explicar qué està malament i com ells ho canviaran perquè les generalitats i globalitats no definides son dolentes i jo, francament, a no ser les cares veig el mateix de fa tres mesos.

 7. Diuen que l’antic regidor d’hisenda va deixar els pressuposts fets. L’actual regidora ben bé se’n podia anar de vacances. Ufff, quina feinada que han fet!!!

 8. No es tracta d’anar en contra de ningú en concret ni personalment. Es tracta de que els temes més calents en aquets 3 mesos han estat responsabilitat directa dels regidors de la Lliga: pressupots, esports. Na Malena Estrany segurament va fer els pressuposts beníssim, però les formes de dur-los a plenari i no fer les explicacions pertinents abans són criticables. I, desprès de no haver-los aprovat, anar-se’n de vacances en lloc de aprofitar per explicar i arribar a un consens amb la resta de regidors, també. El regidor d’esports supòs que també ho vol fer bé, però l’article al seu blog demostra una ignorància inaudita. Cal ser més seriòs.
  I passant al regidor de festes, del PP, també podem dir que no s’ha buidat gens el cap ni amb imaginació ni sense. Tot ha anat com ha anat i ho podem dir. No són potadetes, són realitats.
  I el més trist de tot: la Lliga no s’ha dignat a parlar de cap dels punts, de cap qüestió amb CXI. Pareix que hi ha la consigna de que a nosaltres, ni aigua, la qual cosa em duu a pensar que els qui fan les potadetes son ells i no nosaltres. No fos cosa que poguem fer una miqueta de feina i tengem raó qualque vegada.
  Dit això, els hi desitj el millor a l’equip de govern. Nosaltres seguirem fent feina amb responsabilitat. Es el nostre compromís.

 9. Jo no crec que els de la Lliga haguin enganat a ningú, la gent volia un canvi i això es el que votaren. Potser na Malena no va actuar correctament i va utilitzar la demagogia, també ho feren els altres però repeteix la gent estava molt predisposada. Ara, tots ho sabem, no poden arribar a les expectatives però això es una responsabilitat tan del PP com de la Lliga. Per mi Convergència a de fer el que fa, amb responsabilitat, i oblidant-se dels regionalistes i tractant per igual a tot l´equip de Govern.

 10. Biel jo el trob correcte ido. Si be es cert el que dius, del PP no han fet res que no coneguem. En canvi els de LLR han enganyat al poble durant la campanya als d’esquerra i al PP en temps de negociacions i ara la seva líder als seus propis regidors… Possiblement per això crida mes l’atenció. Inclús la de Joan Ramon

 11. A mi no m´agrada massa aquest article perque es massa evident el que diu. No tan sols els regionalistes tenen responsabilitat també els del PP i pareix que en Joan Ramon s´oblida d´ells. Aquest equip de govern es de funeral. Tots els Ajuntaments tenen problemes financers i hem de suposar que també el de Pollença, qué han fet per donar sortida a les factures dels acreedors? Veig que el Govern cerca finançament per pagar els seus acreedors i els Ajuntaments, com s´ho faran si no poden endeudar-se?.Quan el PP guanyi les Generals permetran a les Administracions Locals que puguin accedir als recursos financers?. A tot això ho poden respondra els del PP, perque els altres de la LLiga ha quedat demostrat que son convidats de pedra…..en tots els sentits.

 12. Que la señora Estrany és una política profesional, no cabe la menor duda, Aferrima seguidora y amiga de Mari Antonia Munar i en todo el follon de la corrupcion ha salido de rositas… hay que ser muy profesional o una lombriz ecurridiza (voto por la segunada)

 13. Creus idò que CxI i en Joan Ramon amb aquest article i els que els precedeixen no argumenten les seves crítiques…? fe-t’ho mirar idò!

 14. Este concejal solo critica y hasta ahora no ha echo nada, que ha demostrado en su corta trayectoria política, nada de nada.Malena Estrany ha demostrado ser una politica profesional y conoce a la perfeccion el mundo administrativo, espero que fundamenten sus criticas i no sea la pataleta de un recien llegado que no cuenta.

 15. El nom es Martín Jesús Roca i te molta capacitat, els dematins porta la direcció d´un col.legi públic i a més l´àrea de servei i educació de l´Ajuntament, a les tardes, té lliure. No sabem com se fa amb el sou, una mateixa hora la paga la Conselleria i l´Ajuntament, així ret. Potser els capvespres podria escriure qualque cosa en el blog de la LLiga Regionalista, que desde el mes de juliol no diu res nou….perdò, informa de que fan, es a dir, res.

 16. No parlaré de na Munareta, ni del fantasme den Inachitti i de l´altre que ara no record com es diu (i manco el que fa), ara toca parlar del que havien de fer i no han fet. Després de “lligar” (concepte seu) amb el PP , el deixen tot sol. Els Plens de l´ajuntament son patètics, no sols perquè no tenen res clar sinó perque se posa de manifesta la manca d´un projecte. El projecte era SALVEM POLLENÇA, ACTIVEM POLLENÇA….la realitat es… no fer res. Molta política d´atenció el public i cap acció i manco compromís. Parlamrem del que volgueu però no ferem res. Tot son excuses i el poble, poc a poc, se´n va a la merda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s