Carta oberta del regidor Miquel Ramon A. al regidor d’esports Tomeu Fuster.

Benvolgut Tomeu:

Me veig amb el deure d’utilitzar aquest mitja per intentar aclarir una situació que poses de manifest i que està clarament amb contradicció amb la meva actuació i responsabilitat com a regidor d’esports de l’Ajuntament de Pollença  durant les legislatures 2003-2007 i 2007-2011. Quan altres companys regidors d’altres àrees del actual equip de govern,  m’han demanat explicacions o aclariments davant qualsevol qüestió, d’una àrea que vaig portar, no hi ha hagut cap problema i els hi he comentat tot el que jo sabia. Tu prefereixes públicament posar de manifest els teus desconeixements o dubtes, evidentment estàs legitimat, així com jo, de poder aportar públicament els meus coneixements o informacions.

Serveixi la present per aclarir que dins la legislatura 2003-2007 jo no formava part de la Junta de Govern, òrgan que com saps aprova el pagament de les factures així com acorda les propostes de les despeses que s’han de fer dins cada àrea. Davant això dir-te:

1.- La titularitat de les pistes de tennis de Duva: Jo no tenia responsabilitat de gestió quan se varen fer les pistes de tennis i el que tenc entès es que damunt l’any 2002 se va fer un concurs per construir unes instal·lacions esportives en terrenys municipals i en les que s’hi troben pistes de tennis en qüestió. A canvi de la utilització dels terrenys, l’empresa adjudicatària havia de pagar un cànon així com fer les obres que una vegada acabat els temps de la concessió,  sembla que 30 anys, revertien en favor de l’Ajuntament. Si s’ha cobrat o no el cànon anualment, no ho sé perquè, com saps, es Intervenció qui te cura dels cobraments d’Aquests conceptes.

2.- No existeix (o existia) cap contracte entre l’Ajuntament i els explotadors dels apartaments Duva pel que s’hagi de pagar 2000.-€ mensuals més IVA per la utilització de les pistes de tennis per part del Club de Tennis del Port de Pollença.

3.- Els únics contractes o acords que hi havia entre els Apartaments Duva i l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Pollença feien referència els anys 2006 i 2007. Ambdós eren per un import anual de 12.000.-€ (+IVA) i el Club de Tennis del Port de Pollença podia utilitzar les tres pistes i les instal·lacions sanitàries del complexa esportiu (vestidors, excusats…) entre 45 i 50 hores setmanals, de dilluns a dissabte. Aquesta proposta de despesa havia estat aprovada per la Junta de Govern i estava pressupostada tan a l’any 2006 com el 2007 aprovat en plenari.

4.- El motiu de realitzar els dos contractes abans esmentats era conseqüència de les obres que en aquelles dates se feien a les instal·lacions esportives del Port de Pollença i a l’escola Miquel Caplloch i que dificultaven l’activitat que duia a terme el Club de Tennis Port de Pollença. Crec que val la pena que recordem que els clubs esportius, entre ells també el Club de Tennis Port de Pollença, son entitats privades que la única vinculació que tenen en l’Ajuntament es de col·laboració en el foment i pràctica de l’esport, especialment, el base.

5.- Finalitzades les obres de les instal·lacions esportives públiques del Port de Pollença, també va finalitzar l’acord entre els explotadors dels apartaments Duva i l’àrea d’esports. Així se va notificar al Club de Tennis del Port de Pollença. Aquesta entitat pel seu compte va continuar utilitzant les pistes de Duva perquè els hi eren més còmodes i a més els permetia organitzar campionats. Hem de suposar que arribaren a qualque acord amb els titulars dels apartaments Duva, el cert és que no ho se, mai me’n varen traslladar cap…. . El que puc afirmar és que a partir de l’any 2008 no hi ha cap compromís o acord entre l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Pollença i els adjudicataris de les pistes de tennis dels apartaments Duva, ni amb el Club de Tennis Port de Pollença. A més no existeix, en els pressupostos dels anys 2008 a 2010, cap partida que reconegui aquesta despesa.

6.- No tenc perquè dubtar del que dius que t’han fet arribar, jo el que te puc manifestar és el que sé i vaig fer. De tota manera en aquelles dates dins la Junta de Govern hi eren presents la senyora Malena Estrany, actual regidora d’Hisenda, i el batle senyor Tomeu Cifre Ochogavia, que era el regidor d’Hisenda, per tal fet et podran confirmar la informació que et don, no sols perquè tots dos havien d’aprovar la despesa, sinó també perquè el senyor Cifre confeccionava els pressupostos.

Esper que aquesta informació te serveixi per “solucionar i regularitzar” la situació.

 

Miquel Ramon Amengual

44 responses to “Carta oberta del regidor Miquel Ramon A. al regidor d’esports Tomeu Fuster.

 1. Retroenllaç: Ple extraordinari d’octubre 2011 (Postura del grup CiU x Pollença) | La Punta·

 2. L’Ajuntament ha de subvencionar la competició del tennis al Moll. Puntualment, el Club de Tennis ha de poder emprar les pistes de Duva. LLevat d’això, les classes es poden donar a les pistes municipals. I tots contents.

 3. Jo pens que en temps de crisi el club de tennis i Duva ja s’arreglaran, els pollensins no esteim per assumir més despeses

 4. No fas cap honor el teu nom, perque el que demanes es molts senzill de respondra:
  1)L´Ajuntament no te cap obligació de pagar l´utilització de les pistes perquè no hi ha cap acord per fer-ho. No obstant si el regidor ho vol fer, per col.laborar, evidentment ho pot fer. Si l´Ajuntament no paga haurà de asumir les despeses per utilització de les pistes el Club de Tennis del Port de Pollença. Caldria també saber quin acord hi ha entre Duva i el Club de Tennis.
  2) Únicament Intervenció sap si s´ha pagat o no el canon: es l´encarregat de controlar els ingresos i les despeses.
  3)Els regidors no poden formalitzar contractes, no tenen signatura. Els regidosr proposan fer les despeses i una vegada son aprovades, es el Secretari de l´Ajuntament i la Secretaria qui formalitza l´acord. La signatura la sols fer el Batle.

 5. Moltes vegades, veiem com els comentaris perden la referència. Pens que aquests es el cas dels darrers comentaris. El que ha quedat molt clar es que la situació no era la que pensava (no sabia) el regidor d´esports senyor Inachitti. No hi ha contractes de lloguer de 2000.-€ cada mes. No s´ha de pagar cap renda dels anys 2008 a 2011 a Duva.Sols hi havia dos acords o contractes referents els anys 2006 i 2007, amb dotació pressupostaria.I el Club de Tennis, a voluntat pròpia, ha seguit utilitzant les pistes amb el beneplàcit de la propietat de Duva. Duva es la concessionària de l´explotació dels terrenys municipals on hi ha les pistes de tennis i, per això, a de pagar un canon annual. Davant aquesta situació, el que m´interessa com a pollencí es:
  .-hem de pagar l´ús que el Club de tennis amb l´acord de Duva a fet de les pistes els anys 2008 a 2011?
  .-a pagat Duva el canon annual?
  .-Poden els regidors formalitzar contractes?

 6. Crec que la gestió d esports no va ser tan dolenta com voleu fer creure sinó pereix una impotència voler aceptar que hi va haver coses molt ben fetes perquè en aquests 8 anys es varen fer 2 camps de futbol de gespa un al moll i un a pollença també se varen posar gespa a les de tenis se va fer una piscina tapada al moll i llavors sse va donar la con edil a una empresa que no se si va estar a la altura llavors sha reactivat l atletisme a Pollença i puc seguir diguent coses evidents de la feina duna persona del carrer d un polls vi normal Podríeu a vegades a aceptar lo avident i aceptar que feina aquest Sr en va fer. Dintre de 4 anys si vols tornam a xerrar i me dius el que ha fet el Sr tomeu que sigui productiu. Me contestes sincerament sense cap color polític i honestament tot amb el temps posa a cadscu al seu lloc i tot al final se sap ixerrar per xerrar a un bloc sense dir qui es un o l altre l únic que cal es dir la veritats i no atacar sense fundaments i coneixements. Un saludo de part del Sr neutral

 7. Neutral, no entrarem a discutir si en Michel és bona o mala persona com tú ho fas d’en Tomeu. Supòs que per els seus amics és un bella i també per aquells que es beneficiaven de les pràctiques de UM. El que és clar és que la seva gestió va ser nefasta per l’ajuntament, exemples clars la piscina del Port de Pollença, l’abandonament del poliesportiu del Moll i de les instal·lacions esportives en general,però sobretot per qué no tenia cap rigor presupostari,feia i desfeia sense cap tipus de control i les coses li fugien de les mans. Respecte al tema de Duva les explicacions són insuficients totalment però val mes esperar al cara a cara amb en Tomeu que supós es farà al proper ple.
  Per cert no som ni en Tomeu ni en Pepe.

 8. Jo crec que a la carta en Miquel demostra que si s’enterava i que si treballava, el que no s’entera i cobra és el Sr, Fuster que sense cap prova, no ha conultat cap document i no ha demanat res a ningu, ha fet un article per fer mal a l’oposició

 9. Suerte que eres neutral que si no… Michel ocho años cobrando y no se enteraba de nada.

 10. Pens que el Sr. Tomeu fuster hauria de fer es començar a fer qualque cosa de profit que no fer una politica destructiva del que hi havia abans ja que veig que ets un poc ignorant i novato i si tens cap dubte ten vas a xerrar amb l ilustrissima Sra malena que tanmateix te rentara la cara i no t arreglarà res però haurà quedat be. Per ser polític no fa falta ser bona persona però per servir i ser consejal del teu poble un bon consejal repeteix un bon consejal ho has de ser i tu saps que no ho ets en canvi Sr Ramon ho va ser pa ell no xerrava ni volia sortir a la foto com tots sinó que activa Si no demaneu a gent pollencina normal te torn repetir normal no com segon qui per fer de consejal no basta saludar al carrer en temps d eleccions es resultats Sr Tomeu fuster

 11. Tomeu no tothom ser dic. Per fer política es hora que recala iris i gagos una obra de be al teu poblé i t envagis a fer un altre Feina que espigues fer si n hi ha

 12. Follonero= Pepe o deixeble seu aventajat. Mirant els altres blocs i els centaris de Pepe queden ratretats!
  El que veig és que el fet que gent com en Miquel demostrin amb fets i transparència les coses acollonen molt a aquells que basen la seva política en desacreditar i acusar als altres d’amagat coses, mentir i no ser transparents.
  Se’ls hi està desmontant el xiringuito. Queden sense arguments

 13. La gestió d’en Miquel era un desgavell per què arrivaba a “acords” no contractes que després no complia. Perqué gastava o comprometia més diners del que tenia, cal dir que com la resta de l’equip de govern que no va ser capaç d’aprovar uns presuposts en 4 anys. Per qué les instal.lacions no tenien un manteniment i estan fetes pols i per moltes coses més. La gestió d’en Tomeu encara està per comprovar, de moment se li ha de reconèixer dues coses: Una la seva voluntat de transparència i dos el fet de que ell no té cap dedicació exclusiva , cosa que fa que no sigui comparable amb en Miquel.
  Dit això s’ha de dir que aquesta Convergència ha millorat molt en el sentit de la transparència i que s’ha de reconeixer la voluntat d’aclarir les coses. Una altra cosa són els palmeros que fan comentaris de Holigans i embullen en aquest i altres blocs.
  En el proper plenari supòs que tant en Tomeu com en Miquel posaran els seus arguments damunt la taula i se podràn aclarir les coses

 14. Tot és discutible. però tu no discuteixes res amb arguments. En Miquel ha donat arguments contrastables. de manera que crec que ja ni ha prou de dir tontesries, sense demostrar com que la seva gestió era un desgavell.
  Tot és millorable, evidentment. Però en aquest cas el sr. Fuster ha ficat la pota en base a la luxuria de voler demostrar que és millor que tothom.

 15. En relació a la opinió del “sorpres” anomenant per enèssima vegada a UM a aquest blog, vull aprofitar per expresar la meva absoluta condemna al respecte de les informacions aparegudes avui als diaris. Rebuig totalment les actuacions de la cupula de la antiga UM, que no ha fet mes que embrutar el nacionalisme mallorquí. Als corruptes, ni aigua.

 16. He de reconeixer quesom el primer sorprès! Realment s’ha de reconeixer que Convergència comença a diferènciar-se amb fets del que era UM. No donava un duro per Convergència i menys pe’n Michel… però quan toca, toca, i avui toca treure’s el capell

 17. Un poc de seny , menys insults i diàlegs de sorts, aquí s’ha esposat una informació segur que hi haurà gent que no li agradarà perquèla seva estretègia política de donar la culpa de tot el que passa als altres tal volta no funciona com esperava. Que contesti amb arguments i , sobretot, que donin solucions a una situacio actual dificil.

 18. Moltes gracies per una explicació tan clara.
  fa vergonya que l’actual regidor d’esports no sigui capaç de demanar a l’antic regidor abans de dir les barbaritats que diu al seu bloc

 19. Estimat ciutadà anònim, ens hem posat en contacte amb el regidor Miquel Ramon per tal de poder donar-te resposta a les qüestions que ens planteja.

  1.- Entre l’Ajuntament i el Duva es va arribar a un acord, per tal cosa sortia a les partides pressupostàries dels anys en qüestió, si no hi fossen no hi podrien sortir.

  2.- Evidentment en Miquel Ramon com a regidor d’esports no és va assegurar que es cobràs o pagàs res de la seva àrea, ja que hi ha una àrea destinada a fer-ho i uns tècnics que tenen dita labor, no sols de la seva àrea sinó de totes, Intervenció.

  En el cas de l’article de Tomeu Fuster en relació a les instal·lacions de la Piscina del Port de Pollença.

  1.- A través de l’enginyer i el tècnic d’esports de l’Ajuntament es varen elaborar distints informes en relació a deficiències trobades a les obres d’aquesta instal·lació, algunes d’elles ja solventades. De fet en el moment en que ell va abandonar el seu càrrec havia deixat encomanat als dos tècnics la l’elaboració de l’informe en relació a l’òxid que havia aparegut recentment al conducte metàl·lic al que es fa referència al principi del seu article.
  Per tant així com és detectaven les diferents deficiències d’obra es feia el procediment corresponent per tal que se’n fes càrrec l’empresa constructora.

  2.- En quant a “si unes porteries de futbol platja a una piscina no són competència del regidor d’esports?” En-primer lloc no estaven dins una instal·lació esportiva, estaven dins una zona de les instal·lacions de la piscina que es feien servir com a magatzem de la brigada de l’ajuntament. I també aclarir que aquestes porteries no foren adquirides per part de L’àrea d’esports, sinó per la de Turisme. Les va adquirir en Miquel Sabater com antic regidor de Turisme per tal d’instal·lar-les a les platges del Port de Pollença, al no obtenir el permís de Costes, mana que les guardassin en aquest magatzem.

  Volem que quedi clar que aquesta informació és per tal de donar respostes a un ciutadà en tot el seu dret de demanar-les, en cap cas volem que s’interpreti que es vol deixar en evidència l’actual regidor d’esports. Més bé el contrari, volem donar-li a ell també el màxim d’informació possible.

 20. Tota aquesta història sols posa de manifest dues coses:
  1- Que la gestió d’en Michel era un autèntic desgavell
  2- Que té una guarda de Palmeros com la que tenia en Marti, autèntics fans als quals els hi era igual el seu ídol,per ells sempre o feia tot be.
  De veres vos conformau amb aquesta resposta? No hi ha varies coses com a mínim discutibles?

 21. Per desgràcia en la nostra societat actual, i de cada vegada més, ens trobam amb gent molt entesa de tot… i abans de dir res estaria bé … com es diu en el periodisme “Contrastar la notícia o els coneixements que un afirma”
  Perquè com a consequència després ” Qui menys hi sap més i diu”
  Moltes de gràcies Miquel per contar el desnvolupament real de la situació.

 22. Tomeu, deixa de fer el capullo i dona la cara. Vols dir que tu personalment verifiques els pagaments de tots els usuaris, com per exemple, del Polideportiu?. Si vols qualque cosa de la regidora de turisme, li demanes a ella i no facis el ridícul com fas amb aquest tema de DUVA.

 23. Enhorabona. Això es transparència, el no basar-se en rumors i si en fets contrastats i contrastables.

 24. No em voleu contestar?
  Però entre l’Ajuntament i Duva que havia contractes o “acords”?
  Un regidor d’esport durant vuit anys no s’ha de preocupar de saber si una empresa paga o no el cànon per utilitzar unes instal•lacions esportives a terrenys municipals?
  Unes porteries de futbol platja a una piscina no són competència del regidor d’esport?
  La ex-regidora de turisme pot escriure una carta oberta sobre aquestes porteries?
  Michel havia detectat aquestes deficiències?

 25. No em voleu contestar?
  Però entre l’Ajuntament i Duva que havia contractes o “acords”?
  Un regidor d’esport durant vuit anys no s’ha de preocupar de saber si una empresa paga o no el cànon per utilitzar unes instal•lacions esportives a terrenys municipals?
  Unes porteries de futbol platja a una piscina no són competència del regidor d’esport?
  La ex-regidora de turisme pot escriure una carta oberta sobre aquestes porteries?
  Michel havia detectat aquestes deficiències?

 26. Tornam estar en la meteixa història. Això que demanes al senyor Ramon ja li respon gent amb dos dits de front al seu blog, si l’obra te defectes encare deu estar en garantia… i un exemple més que el pardillo d’en Tomeu és bo per fer saltar la llebre com si res… hauria de saber que les porteries de futbol platja que ha trobat no son competència seva sino de Turisme. Ara en mans del PP.

 27. Enhorabona Miquel per parlar clar i en fets contrestables i no com el Sr. Fuster en m’han dit .
  per altra banda em sembla vergonyos que el Sr. Fuster esperi que l’Ajuntament es fes o es fassi responssable o assimili despeses d’entitats privades com són DUVa i el Clun de tennis

 28. Els terrenys són municipals. Duva té una concessió per uns anys i ha de pagar un canon. L’escola de tennis del Moll té les piste del poliesportiu, però també vol les de Duva per poder competir, la qual cosa està molt bé perque són punts per l’esport d’eu Moll. On ès el problema?
  Només s’han de seure i parlar-ne Duva i el club de tennis, que ès privat. I si l’Ajuntament hi pot col.laborar amb el club i en quan a les competicions, tan de bo; però si les classes que dona el Club de tennis a Duva són privades, el caire ès un altre.

 29. Aquest Tomeu Fuster (“Inachitti”), es el mateix que “gestiona” Galeries Vicens o Teixits Vicens? …Idò si aquest ha de gestionar l´Ajuntament estam llestos.

 30. El punt 6 crec que desmonta per complet la teva teoria de llevar-se pusses del damunt.
  “No tenc perquè dubtar del que dius que t’han fet arribar, jo el que te puc manifestar és el que sé i vaig fer” i a més exposa el que ell li conta a que ho confirmi a través dels seus actuals socis… Això és llevar-se pusses del damunt?

 31. Tomeu Inachitti=Follonero (“no gestio”), te estàs enmerdant tu mateix. Deixa que la gent llegueixi i pugui jutjar. Pegues vots d´un lloc a l´altra. Mira, un consell, reconeix que vares parlar abans d´hora, sense tenir res clar i no has volgut fer res per aclarir-ho. Ara el que fas es patetic.

 32. La meva intenció no es desacreditar al sr Miquel ramón, la seva “gestió” se desacredita tota sola, el fet de que doni explicacións referent als seus anys com a regidor d’esports no es un acte de generositat sinó una obligació. I si, efectivament se lleva les puses de damunt, aquest sr va cobrar un bon sou durant vuit anys i te una gran responsabilitat en el desgavell del passat desgovern.

 33. Enhorabona Michel, gràcies pel teu comentari que posa en evidència el que va fer en Tomeu Fuster en el seu bloc. Però com a bon “capdarena” que es, persisteix en el seu malentès. Resulta que ara contesta que les factures no s´han de pagar i que el Club de Tennis fa cinc anys que utilitza les pistes de tennis i això s´ha de solucionar. Idò que ho solucioni el Club de Tennis, que es privat i que ademés en fa negoci. Que vol dir el senyor Fuster, que tots els pollencins hem de pagar el lloguer de les pistes de Duva perquè aquests en facin el seu jornal?. Per què no utilitzen les instal.lacions públiques com tots els altres equips federats del municipi?.

  Finalment voldria comentar que el senyor Fusteret afirma, que abans de la seva arribada a l´Ajuntament , aquest, mai havia estat gestionat. No ho sé, me pareix un insult molt greu no sols el polítics d´anteriors governs (entre el que hi ha companys seus) sino també a tots els funcionaris i personal de l´Ajuntament que tene encomanades aquestes tasques. Potser una mica de sentit comú, prudència i humiltat no li anirien malament al senyor Fuster.

 34. El teu comentari pareix intentar desacreditar a Miquel com si posàs excuses i es llevàs les pusses del damunt. En Miquel actua amb responsabilitat donant-li informació al regidor Tomeu per tal que pugui prendre les desicions oportunes abans que no cometi cap error en el tema de les pistes, i a més li suggereix que en tenir dubtes o si ha de menester alguna ajuda dins la seva àrea es pot dirigir a ell com ja han fet altres companys del govern. Per això no trob que sigui de rebut el teu comentari. Vull pensar que simplement vols fer honor al teu seudonim. Que tenguis bon dia.

 35. El teun nom contesta el teu comentari. El contingut del comentari posa de manifesta la teva ignorància. Davant la generositat den Miquel demostres perjudicis i desconeixement. I, finalment. per parlar den Miquel, per favor, fet la boca neta.

 36. Responsabilitat que no va demostrar el sr Michel amb una no-gestió que posa els pels de punta. No val dir que no estava a la junta de govern o que la responsabilitat de pagar el canon era d’Intervenció. El sr Michel tenia una dedicació exclusiva.

 37. Bon article per aclarir conceptes, cal ser responsables i tenir informació contrastade sobretot quan es te responsabilitats de Govern, tots ens podem equivocar , aquells que no fan mai erren amb les seves decisions: Responsabilitat per superar el moment de crisis mundial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s