Per reflexionar i prendre mostra…

El passat diumenge, 11 de setembre de 2011, alguns membres de CxI Pollença varen poder gaudir a Barcelona de la Diada catalana. Per damunt de tot destacarem el sentiment nacionalista que es respirava a la capital catalana, amb balcons i finestres engalanades d’estelades i senyeres i l’alegria de la gent passejant pel carrer engalanats amb la mateixa simbologia. I quan deim “gent” no parlam de quatre joves o d’agrupacions nacionalistes organitzades, sinó de famílies completes (padrins, pares i fills) celebrant plegats i sense vergonya la seva NACIONALITAT!

La Diada però és una jornada reivindicativa, la major part de les reivindicacions que es feren, foren a nivell institucional i popular, que és el que toca, anaven dirigides especialment, als desgraciats episodis xenòfobs duits a terme per l’equip de govern de Badalona i cap a l’immersió lingüística en tot el territori de parla catalana, posant de manifest la convicció de lluitar al seu favor sigui quina sigui la sentencia del TSCJ!

Però també hi trobaren temps per a la reflexió, reflexió que trobaren en el lloc menys esperat, però de boca de tota una personatge molt representatiu de la nostra cultura, Gerard Quintana dels Sopa de Cabra. Que en meitat del concert, celebrat al Palau Sant Jordi i davant més de 40.000 persones,  va fer un discurs improvitzat amb un fort missatge en defensa de la nostra nació. Unes paraules dites des del que és sentia a n’aquell moment, fruit de la necessitat de “fer qualque cosa” davant les dirents situacions que s’estan vivint ultimament a tots els territoris de parla catalana. I recordar, com fa tambe Gerard Q. al video, que Sopa de Cabra mai ha destacat per ser un grup reivindicatiu o inpendentiste, pero vegent com van les coses ja n’hi ha prou de callar. Discurs que us adjuntam en forma de vídeo al final d’aquest article i que acaba amb la cançó “Sota una estrella”

Cal destacar, com a fragment significatiu: “És molt difícil estar amb una parella que no t’estima. És molt difícil ser d’un estat que et vol, però que no et vol així com ets!”

Gerard, per acabar, només demanar-te que el proper 17 de setembre a Palma repeteixis aquestes paraules. Sabem que els teus oients, com els de Barcelona, seran gent amb una convicció fer-me en favor de la nostra identitat, però els joves mallorquins necessiten una figura de referencia com tu que esperonegi el seus sentiments i els activi per a la lluita!

A vosaltres amics i lectors d’aquest bloc només us feim una petició: preneu mostra dels nostres germans del principat i activem la defensa de la nostra identitat, que arriben temps grisos i difícil!

Joan Rafel i Joan Llorenç

Gerard Quintana

21 responses to “Per reflexionar i prendre mostra…

 1. Cap de fava!! no és dependre de Barcelona, o esque no has pensat amb la possibilitat de tenir una republica federal? Lo que passa que tu ets un gonellarro!! vesten amb en Josep Ramon Bauçà, en Carles Prim, en Jordi Camps i companyia!! Aquí no hi tens res a fer!! Mallorca és i serà Catalana, o sinos que serà el segúent? Pollença Estat-Nació? per no dependre de Palma no? i després vendran u molleros i u de la Cala i també voldrans er independents…jajajaja au vengaaa!! Gonelles Morts! si no t’agrada te fots!!

 2. Tens raó….el que fa en Pepe es “fer feina de manera honesta i sincera” ademés amb coherència……i tu on vius?

 3. A Alternativa en tenim de ideologia ”
  Ens definim com un partit progressista, ecologista, feminista, pacifista, republicà, laïcista i assembleari. Pensam que l’ètica és el fonament de la política, i que s’ha de fer feina de manera honesta i sincera, parlant clar, amb valentia i no fent càlculs electorals, coalicions i pactes de govern contraris als nostres principis. Cap sentiment cap un poble concret?- Precisament som un partit municipalista això vol dir que ens centram a canviar les coses a nivell local sense deixar de tenir en compte que les nostres actuacions a nivell local afecten globalment. Entenc que tú sols entenguis la política des de el nacionalisme però això no vol dir que no hi hagi altres opcions. No tenc res a dir del Perfil nacionalista de Convergència, em sembla molt bé i els anim a seguir publicant les seves idees. Respecte a Pepe és una mostra del que és actuar amb coherència .

 4. Tens tota la raó, basta veure el que contesta en el bloc de Alternativa. Li demanan una cosa i en contesta una altra a conveniència, o, contesta sols parcialment a la pregunta. Sempre s´adreça a opinios o articles d´altres que no parlen del que li demanan sinó del que ell, capritxosament, contesta. Poc a poc veurem el llautó d´aquest personatge….amb perdò els Administradors del blog si creuen que el comentari no es respectuós.

 5. Varem decidir mai censurar cap comentari d’aquest bloc per així respectar la llibertat d’expressió dels comentaristes. Per això demanam que els comentaris es fessin sempre des del respecte.
  Gràcies.

 6. Amb la defensa de l’identitat hi va inclòs la defensa dels interessos econòmics que per legitimitat pertoquen a les Illes… entre ells el deute històric de l’estat amb la nostra comunitat o un repartiment més equitatiu amb les dotacions de l’estat en comparació a la nostra aportació. Si no ens feim valer mai ens valoraran com cal. I per això cal que tenguem un poc d’amor propi.

 7. Activar la identitat, la llengua, nacionalitat… Mirau, tot això és fantàstic però poc productiu en els temps que corren. Més solucions pràctiques per sortit d’aquest forat on molts ens hi han ficat. Si fos per alguns, encara aniriem vestits amb el rebosillo i calçons amb bufes…

 8. Pobret el foresteret , sempre emprenyat perque el vol ” ser el califa no del califa”

 9. Jo tenc una opinió molt personal de la política que fa en Pepe: política “generalista” i “documentista”, sense sentiment cap a un poble en concret, en aquest cas Pollença. Tan li seria ser a Sevilla, Galicia o la Xina. Ell es limita a criticar el que fan els altres amb “papers”, “decrets” i “lleis” i així enlluerna a la majoria de gent (a mi no). El seu lloc natural dins un Ajuntament ès el de l’oposició, cap altre. Nacionalista? no, ni de conya. I criticar a CXI, ès clar que si, perque reconeixer que ès un partit nou basat en una ideologia seria i en gent que s’ho agafa molt en serio seria massa per ell i els seus. No fos cosa que li prenguesin algún vot…
  Realment crec que no vos ha de preocupar gens ni mica en Pepe i cia. Es van cremant ràpidament ells tot sols. Vosaltres seguiu així. Sou una grata sorpresa pels pollencins.

 10. Ara el amic d’Alternativa ens critique que el nostre perfil es el de les polítiques neoliberals de Convergència i Unió de Catalunya amb retallades social, etc.. Aquest Pepe sempre trobe que dir, ara del PP i de la Lliga i del seu ideari no diu res. Lo que no se com sap el nostre perfil si encara no hem fet el congres constituent per definir-lo.

 11. Fa uns anys, no sabria dir si cinc o sis més o menys, record que regalaren senyeres mallorquines (tampoc record si amb un diari o com). El 12 de setembre d’aquell any, quasi tots els balcons d’Alcùdia (eren molts) lluíen la seva senyera. Jo feia feina allà i cada dia, la setmana de la diada, m’emocionava veure el sentiment tan arrelat i present al poble. Per suposat, jo penjava la meva al meu balcó d’eu Moll. Aquí tambè es penjaven, es clar, però menys. Era un goig per jo i per molts que, com jo, ens sentiem orgullosos de ser d’on erem.
  Aquest any he pensat penjar la senyera, ho volia fer. Però la tristor de veure com es van carregant les nostres dades d’identitat els polítics que han triat la majoria de mallorquins i el no voler “fer-me notar massa” per la absencia (pareix) de aquest sentiment, han fet que no la penjàs.
  Em sap greu, molt de greu, adornar-me que, fins i tot jo, tan nacionalista i tan mallorquina, som capaç de amagar els meus sentiments per mor dels altres. Necessit un “xute” de nacionalisme social, l’alegria de veure el respecte a la nostra terra, a la nostra gent i a les nostres coses en general. Per això crec que SI, definitivament SI hem de prendre mostra dels catalans i el que fan ells per casa seva, saber-ho fer nosaltres per casa nostra.

 12. Crec que primer cal donar l’enhorabona als autors de l’article, valent en un temps que les mitges tintes estan de moda i proclamar-se nacionalista , per certa gent acomplexada, pareix un estigma negatiu. Jo som nacionalista i entenc que hi ha una cultura comuna en les terres de parla catalana i que el nostre pais sentimental és Mallorca, ens sentim mallorquins. M’agradaria que el sentiment de pertanya a un poble com Pollença que molts mostram amb orgull durant les festes, es fes extensiu al sentiment de ser mallorquí i illenc, que entonàsom la balanguera i sortisim al carrer per demostrar l’orgull de ser i sentir-se mallorqui. Ànims a tots, amunt anima forta.

 13. En cap moment en l’article es parla d’annexió amb Catalunya ni tant sols dels Països Catalans. Ara bé si el que et preocupa és trobar en un mateix article paraules com País, català, nació… tranquil li passa a molta gent, la propaganda en els mitjans estatals ens duen a agafar-lis aquestes temors. A molta gent en canví ens fan més por paraules com bilingüisme, Provincianismo, cooficiales…
  Aquest article només vol demostrar com perdent la por d’ensenyar-nos tal con som i sense avergonyir-nos de qui som podrem avançar, i en això no me negaràs que els catalans no siguin un referent.
  Ara bé personalment, repeteixo, personalment trob més afinitats amb Catalunya o el País Valencià, tant a nivell històric, economic cultural… que no pas amb la resta de l’ESTADO!

 14. Ahir en Miquel Barceló va inagurar el mig de New York la seva escultura “Gran Elefantdret”. Es una escultura d´un elefant que s´aixeca damunt la seva trompa cames per amun de uns 8 metres d´altura. La seva presència en aquesta gran ciutat, fa que les persones que veuen l´estàtua quedin sorpreses pel seu impacte i originalitat. IMPACTE: això es el que sofrim molts de mallorquins, cada matí, davant els diaris o la televisió. Potser els xotets de corda ho vegin, ho comparteixin o no, però segur que ho accepten. En un país normal:
  .-Com es pot posar a dit a un Director General d´IB3 hi manifestar que se pretén tenir un mitja d´informació pública plural?
  .-Com el PP i el PSOE pacten el Congrés de Diputats la reforma laboral evitant que la resta de partits puguin dir res i que no s´hagi de cedir a les reivindicacions territorials?
  .-Com el PP de les nostres Illes pot explicar el seu vot en contra, juntament amb els fatxes d´UPyD, a la resolució del Congrés dels Diputats en favor del sistema d´immersió ligüística de Catalunya?
  Es terrible, i el que es pitjor es que encara en aquestes contrades haguem d´escoltar els acomplexats de torn parlar de dependències a una ciutat o una altra. Molts que s´omplen la boca de valors, que tracten amb demagogia, el temps que el país s´en va a la merda i no veuen que no podrem reaccionar. De moment la retirada de subvencions els sindicats es un bon exemple del talant que el PP predica. Com diu en Gerard Quintana cal fer qualque cosa….perquè el primer que hauriem d´accetar tots els pobles que vivim dins l´Estat espanyol es la nostra diferència. El contrari, tots sabem com es defineix……

 15. Veig l´hora del teu comentari…..i el seu contingut, mescles ous amb caragols i es evident que el millor que pots fer es descansar abans d´opinar. Ho entenc, un dia llarg de treball, la calor, etc…es comprensable. Descansa i després veurà la vida d´una altra manera o, com a mínim, entendràs el que llegeixes.

 16. Bones, crec que ho era massa prest i estaves adormit o has mirat 4 paraules d’aquestes que vos fan por als que vos agrada fer aquets discurs, però es nostre article no xerra de res de lo que tu dius. Noltros som CxI de les illes, i sabem el que publicam. Te convidam a tornar llegir-ho si realment vols opinar sobre el tema que tracta i no tirar pilotes fores, si només volies dir la teva ja està be.

 17. Encara no sabeu que sou ni on anau. Sou Convergència i Unió de Catalunya o Esquerra republicana? Respecte a la defensa de la llengua i la cultura catalana res a dir, és la nostra. Però la meva nació no són els Països sinó Mallorca. Política i econòmicament no vull dependre de Barcelona.
  Per exemple això va dir Toni Alorda (PSM) del trasllat d’Spanair a Barcelona;
  “…ERC va dedicar una portada pletòrica de la seva revista al gran èxit de catalanitzar Spanair, una companyia que sempre ha tengut la seva seu a Mallorca, amb la conseqüència de dur-la a la T1 del Prat i afectant centenars de treballadors mallorquins (i famílies), a més del cop estratègic que suposa per a Son Sant Joan i, per tant, per a Mallorca i les Illes Balears.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s