CONVERGÈNCIA PER LES ILLES POLLENÇA

A les darreres eleccions, a Pollença, es varen esdevenir una gran quantitat de canvis que en un espai molt reduït de temps feren que els escenaris polítics del nostre poble fossin diferents, i no parlam sols de les noves cares que es varen presentar, sinó dels nous partits polítics que intenten representar les ideologies i sensibilitats de les pollencines i pollencins.

Convergència per les illes és un partit nou, i per això també jove, i que vol encetar un camí i un tarannà propi. Evidentment que beu de les fonts polítiques del que fou UM, com beuen altres partits que volen representar aquest espai polític de centre mallorquinista. Hi ha molta gent al nostre poble, i de fora, que manifesta i reivindica aquest espai i el confronta amb els plantejaments de partits estatals. Avui, malgrat el resultat electoral del partit popular, veiem que la nostra gent rebutja la ideologia i maneres d’un PP cada cop més espanyol i de dretes, i d’un PSOE a la deriva.

Convergència per les Illes (CXI) és un projecte polític impulsat per aquelles persones que consideren que les Illes Balears han de menester un espai polític alternatiu a PP i PSOE, un espai polític que tengui com a fonament situar la defensa dels interessos de les Illes Balears com a prioritat. En aquest plantejament tan sols hi cap la lleialtat al propi poble i a la seva gent per damunt qualsevol altra circumstància. La societat reclama canvi, noves formes de fer política i valentia.

Volem obrir-nos a tots els pollencins i pollencines que es sentin de centre, nacionalista-mallorquinista, que estimin les nostres arrels i defensin Pollença i Mallorca, per damunt de tot. Que volen un finançament just per a les Balears i més autogovern, seguint els models com el canari, el basc o el català dins l´Estat espanyol. Creiem que aquest és el camí per millorar el nostre poble: reafirmar la nostra identitat i reivindicar un tracte just.

Volem fer un nou camí, ésser el centre aglutinador de les distintes sensibilitats del poble, dels que no estan d’acord amb els grans partits estatals i dels que entenen  la política municipal com una eina cap al benestar del poble, des del treball i la honestedat.

 

23 responses to “CONVERGÈNCIA PER LES ILLES POLLENÇA

 1. La major part de politics , i inclossos molts del PsoE,. han bessat els peus , han delirat per delincuents mal anomenats polítics que han resultat mes falsos que un duro sevillano. Crec que hi ha una malaltia que es nomena ” incondicionalitat” que produeix aquests efectes. Cal mantenir la democràcia i la llibertat d’expressió també dins l’àmbit , el contrari ja veis que passa…I cal recordar que el summum d’engany ha sigut Jaume Matas, aquell a qui tot hom del Pepe justificava, i a qui ell va deixar amb un pam de nas…

 2. bueno, parece que todo era flor de un dia, o los convergentes se han ido de vacaciones

 3. Sin el grifo del ayuntamiento y con un resultado electoral más bien triste parece que algunos de los que lo daban todo por Pollença han desaparecido del mapa.

 4. Bones som un ciutadà pollencí que sempre m’he demanat qui sou de deveres els que esteis afiliats al partit UNPI, em podrieu dir quins són els que anaveu a la llista de la candidatura de Convergència i Unió per Pollença que de deveres militau a UNPI?

  Gràcies.

 5. Em sab greu que per un irresponsable, covard, que ataca des del anonimat, que no sab el que es diu, o tal volta l’únic que vol es crear mal rollo, certa gent surtí al bloc, m’agradaria pensar, sense cap responsabilitat. Tots entenem la democràcia com la llibertat d’elegir, els nostres representants, grup polítics, ideologies, voluntats. A cops no ens agradarà l’opció de l’altre, no ens agradarà la seva opinió però la respetarem democraticament. Tots som inocents, tots podem ser vàlids, fins que la justícia demostri lo contrari, fins i tot quan una persona ha estat condemnada, la justicia serveix per rehabilitar i no ha d’estar estagmatitzada la resta de la seva vida, per tant pot seguir en política, tot i que ha molts no ens agradi.
  Pens sincerament que la poítica hauria de ser una opció idealògica personal, trobar l’espai que ens representa millor i intentar arribar al màxim de gent del nostre poble, sempre respectant les altres ideologies, tot i que no les entenguem o no ens agradin.Convergència es declara nacionalista, mallorquinista, de centra, si creis que és necessari defensar aquests postures endavant, sinó respecte i democràcia.

 6. Hola, No tot són festes
  Aquest Bolg com la majoria de blogs és un espai obert, on intentam anar penjant articles d’opinió de certa actualitat.
  Com has pogut llegir trobam quatre articles: i si,dos estan relacionats amb les festes, que com és normal, en aquestes dates, és un tema que importa a la gent de Pollença. Només mirant les entrades així ens ho demostra. Els altres, són dos articles on intentam explicar la realitat del nostre partit amb la millor claredat possible i el que no volem fer ni farem serà no permetre les diferents intervencions dels lectors mentre no hi hagi insults ni calumnies de ningú.
  He fet aquest incís perquè en cap moment des de CxI hem parlat d’altres partits sinò que han estat les persones que han deixat els seus comentaris qui han trobat oportú anomenar altres grups polítics.
  Poc a poc i des de la nostra perspectiva anirem opinant de nous temes que trobem interessants pels pollencins i pollencines.
  Tots, fins i tot nosaltres sabem que hi ha molts d’articles per fer i moltes noves per donar a conèixer, visitant aquest blog setmanalment t’adonaràs que efectivament no tot són festes i que sabem i ens interessa parlar de molts altres temes.
  Moltes gràcies per visitar el nostre BLog.

 7. Poc a poc, amic “no tot són festes”. Només fa un mes que ha començat la legislatura, i tot segueix el seu curs. I perdona, a nosaltres la Lliga no ens preocupa gens ni mica, són ells que l’únic que han fet en aquest temps és nomenar-nos cada dos per tres i cercar-nos les puces. Ells que facin la seva feina, que noltros farem la nostra.

 8. A més de parlar del passat, ficar-vos amb la Lliga i altres partits, una mica més d’informació i d’opinió sobre altres temes que no siguin festes no aniria malament.

 9. Em sap greu però no entec res de res.
  Aquí hi ha un grup de gent que es vol desmarcar de l’antiga UM i s’ha d’estar justificant cada dos per tres simplement per tenir com a regidor a en Michel, que per cert d’organitzar les festes en sap bastant més que els actuals regidors, que han hagut de tornar fer imprimir el programa de festes per la gran QUANTITAT D’ERRADES que hi apareixien, i això que només han llevat actes, si n’arriben a posar de nous igual els posen per dia 3 d’agost, ves a sabre!!!
  I pel que he llegit també es critica a CxI és per fer la coalició novament amb UNPI.Però que no vos heu donat compte qui ha colaborat amb l’actual equip de Gobern (PP LLIGA) per fer feina durant les festes? La sardinada del Moll, les eleccions… serà perquè la LLIGA està també relacionada amb UMPI?
  No entenc res de res…
  Però supòs que el temps ens ho explicarà.

 10. A mi sempre m’ha paregut injusta la desaparició d’UM com a partit polític. Els que ho han fet malament, castic i presó; carregar-se tot un partit per el que han fet una serie de persones no és de justícia. Per aquesta regla de tres, pel que fa a les financiacions il.legals, no n’hi hauria cap o quasi cap dels que hi ha ara. ¿La Lliga?: replegats d’altres llocs que creuen que fent un partit nou se’n salven del seu passat. CXI és un partit ideològic, gent que té molt clar el que vol, cap on va i el que reivindica, amb un dirigent que ha mamat nacionalisme i sap del que parla, amb el “dallons” suficients per plantar cara al mal temps i salvar-nos dels que es volen aprofitar de les circustàncies.

 11. Na Malena va pertanyer a uM fins un mes abans de les eleccions. Tu mateix l’encasilles allà on vols encasillar els Convergents.

 12. No puedo creer lo que leo. Con todo el trabajo que dicen que tienen y tienen tiempo de meterse con CXI. Bien pensado, es lo único que llevan haciendo y vendiendo desde que han entrado en el Ayuntamiento. Y bien osados que son, hablando de UM, de UNPI, etc. Y de corruptos. Es estraño que a Malena no la hayan llamado a declarar, con lo coleguita que era (y supongo que es) de la Munar y la Mulet. Y Font, el Sr. imputado que se cabreó con los suyos y se largó porque se quedaba sin silla. Si bien es cierto que pueden ser del partido que quieran, creo sinceramente que el mal rollo con CXI es demasiado visceral como para pensar que no le temen y están cagados. Está claro que para Malena y sus corderitos CXI es un objetivo “casi militar”, acoso y derribo. Que gracia, ¿qué es lo que les preocupa tanto y les tiene sin dormir?. Yo creo que se dan cuenta de que CXI es la verdadera opción, la opción. Lo suyo es de puro TBO.

 13. Evidentment tothom es lliure, pero na Malena sempre es va posicionar a favor de Mª ANTONIA MUNAR i DOLÇA MULET enfrontant-se al comite local. Va sortir fins i tot als diaris.
  I den JAUME FONT si vols en parlam un altre dia.
  Cada un és quí és

 14. X2P3, crec que hi ha comentaris que no val la pena contestar ni comentar. A més, no crec que aquest que els fa sigui de la Lliga. Tothom es lliure de dir el que pensa i aquest, pel que diu, està clar que no pensa.

 15. Aquests de la Lliga pereix que estan nirviosos, deven tenir por de les darreres noticies del tema del teatre principal, o a lo millor o saben que na Malena era la ma dreta de na Dolça.

 16. Aquest sumat a la lliga es molt bo… De centre mallorquinista i parla tot en castellà!
  Crec que a mes de memòria de peix deu ser sord. I xerra d’anonimats i ell va darrera unseubdonim… Per cert quan pugui opinar sense registrarme al bloc de la Lliga avisa!

 17. X2p3 pensaba que era un personaje de la Guerra de las Galaxias. Es gracioso ver como estaís muy orgullosos de Convergencia desde el anonimato.
  Nadie os impide trabajar, pero nos nos intenteís tomar el pelo que ya nos queda muy poco.
  No creó que os interese hablar del pasado más pasado, mejor dejarlo. Si hablamos del pasado inmediato Malena no fue vuestra candidata por no aceptar a Martí del Paraíso que fue en vuestra lista igual que todos los concejales de UM y UNPI, y uno de ellos es concejal actualmente.¿ Eso es renovación?

 18. Benvolgut sumate a la Lliga, jo he militat 20 anys a UM no he ocupat cap carrec, no he tengut mai un sou públic, ni tampoc he rebut cap comisió, No he anat mai a cap dinar o sopar amb el Sr. Fluxa com si ha fet na Malena amd cotxe oficial per cert. Al 2003 al congres de UM el comite local de Pollença es va posicionar en contra del estatus de Palma, Miquel Nadal, Munar, Dolça Mulet etc. La Sra. Estrany en contra de les directrius del comite de Pollença se va alinear amb els oficielistes. Aixo li va reportar carrecs i un bon sou. Estic cansat de que es facin comentaris acusant a tota la gent de UM de corruptes, molts de afiliats com jo no hem delinquit mai ni hem tengut cap benefici de la Politica, hi ha molta de gent a tots els pertits que s’han aprofitat dels seus carrecs al PP, al PSOE i segurament a molts d’altres que no sabem, i en cap moment s’ha dit que tot el PP sigui corrupte ni tot el PSOE, les persones ho son, no els partits. Per aixo deman el mateix respecte per la gent que per ideals, per defensar la nostra terra desde le nacionalisma de centre, varem intentar dur UM a bon port, varem tenir uns dirigents que posiblament es mareixen els que les hi esta pasant. Peró tambe tenim dret de anar a un nou partit amb gent nova i ocupar el espai de l’antiga UM condenant les seves formes e intentant que aixo no torni a pasar.
  Per cert a mi la Lliga no hem diu res ja que es un partit personalista basat an la persona d’en Jaume Font, que quant el seu partit PP no el va voler va fer la potadate i s’en va anar a crear un altra partit per fer la compatencia a nen Bauça, jo no m’he crec que sigui de centre mallorqui, crec que com s’ha demostrat amb los pactes es ben de dretes. I a la Lliga Pollença hi ha gent amb molta relació amb UNPI.
  Peró a la fi tot aixo no importa, nosaltres som un grup que volem formar part del projecta de Convergencia per les Illes, perque creim amb aquestes ideas, Deixaumos fer feina i els electrors i el tens donara i llevera reons.

 19. Malena militó en el mismo partido que la mayoría de vosotros, pero la diferencia es que ha sabido crear algo realmente nuevo en Pollença.
  El listado de cargos de UM acusados de corrupción es larguísimo y de tanto calibre que decir que la corrupción era de las personas y no del partido es de chiste. Si habeís tendioo que disolver UM, que me vas a contar.

 20. Deu meu quans se disbarats es poden dir en tatnt poc espai. Aquest personatge de la lliga deu tenir la memoria d’un peix, qui es la representant de la lliga a Pollença? A quin partit va militar durant anys i panys? quins càrrecs de responasabilitats ha ocupat? Quins varen esser els seus superiors, Dolça Mulet, Maria Antonia Munar?.
  Per favor ja basta d’hipocretes i mentides com aquest fan de la lliga,Jo no crec que la corrupcio entengui de ideologies, ni de marques, son les persones per tant o acusa a una persona o que calli.

 21. Cuidado con eso de beber de las fuentes de UM que el agua corrupta produce muchas enfermedades.
  ¿En la fotografía de la mochila que acompaña el artículo están Joan Cerdà y Martí del Paraíso?
  Con tanto lastre es complicado hablar de camino nuevo y más cuando la mitad de vuestros concejales, o lo que es lo mismo Michel lleva ya unos cuantos años gobernando y por lo que veo en vuestros artículo sigue mandando en el teórico nuevo partido.
  Mantener la coalición con UNPI tampoco ayuda a hablar de novedades.
  El espacio de centro mallorquín y moderado lo ocupa en Pollença la Lliga. Malena si que ha sabido renovar su lista y su mensaje y ahí está lo que hemos dicho los electores. Los nuevos de Convergencia lo que teneís que hacer es sumaros a la Lliga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s