“Cortar por lo sano” – Les conseqüències del camí fàcil.

És evident que la situació econòmica actual és un “handicap” en tots els projectes de la vida dels nostres ciutadans i en conseqüència ho son també per l’Ajuntament alhora de manejar les partides pressupostaries.

Sabent tot això però consideram que en el cas de les festes del Carme del Moll, els regidors encarregats han tirat pel camí més dret i no s’han aturat reflexionar quin afecte, també econòmic, pot tenir per algunes zones del Port de Pollença la seva política destructiva de festes emparats sempre baix el “no hi ha diners”.

El fet de suprimir dos actes que tenien localització a la Zona de la Gola, com son els Focs d’artifici i la Festa dels Dj’s, no tant sols fa que és redueixin actes, sinó que concentra tots els actes a la zona del centre.

No importa esmentar el moviment i la dinamització que sofria aquesta zona dela Golales dues nits en que es duien a terme aquets dos actes, fet que beneficiava molt positivament a tots els comerços d’aquesta zona.

Concentrant tots els actes a la zona dela Plaça, no tan sols farà que aquets negocis deixis de guanyar el que altres anys, sino que a més creim que veuran minvats també els ingressos habituals en aquestes dates, ja que la gent durant uns dies deixarà de passejar per la zona de primera línia i anirà tan sols a la zona de la plaça.

Per això creiem que no s’ha actuat amb responsabilitat amb aquets canvis, ja que pensam que el que suposadament s’estalviarà l’ajuntament no serà proporcional al mal que pot arribar a fer a aquesta zona, en una de les dates que més benefici podria haver tingut.

No hem de perdre de vista, que els negocis de Pollença i port de Pollença, i més en temporada turística, són el motor econòmic del poble, ja que a més de donar vida a la zona, creen llocs de feina i ingressos tant pels treballadors i propietaris com per l’Ajuntament, fet dels que en beneficiam tots, i quant aquets pateixen, també patim tots.

Pareix mentida que el mateix regidor que apostava perquè els bars de la zona de la Plaça fossin els dinamitzadors del dissabte dela Patrona ara no hagi pensat amb els de primera línia del Port de Pollença.

Cal no deixar de banda, per altre part, el no tan sols cost econòmic d’aquestes retallades. El cost social en la il·lusió dels més joves ja s’està notant cada dia des de la sortida del programa de festes, qui qualifiquen les festes de nefastes degut a que han acabat amb tot el que els feia ganes.

Aquets mateixos juntament amb la gran majoria de totes les edats també trobaran a faltar els focs artificials, ja que eren una tradició que molts havíem vist durant tota la nostra vida.

Però per ser conscient de tots aquets costos, econòmics però sobretot els socials, cal tenir voluntat d’escoltar al poble, i malauradament per tots, és una aptitud que als regidor de festes i la delegada del Moll sembla que els manca (Com ja feren present a la darrera reunió de la comissió de festes). I aquesta predisposició d’escoltar, juntament amb la voluntat i disposició a fer feina pel poble, sembla que serà una mancança constant en les nostres festes d’ara endavant.

29 responses to ““Cortar por lo sano” – Les conseqüències del camí fàcil.

 1. Això dels caçadors no ho sabia! Ja els val
  cartutxos a 5000€ i fora focs a 4000€
  Si així activen Pollença…. Anam be

 2. Na Malena era regidora i el batle, també ho va ser i regidor d’hisenta, al llarg de 4 d’aquets 8 anys

 3. Aquesta retallada de les festes del nou equip de govern es molt significativa. Se suprimeixen els focs artificials i altres actes per manca de presupost. Retallar es positiu però s´hauria de fer en criteri. Mirà de llevar allò menys important i mes car, Mantenir la compra dels cartutxos dels caçadors, 5000.-€, me pareix una barbaritat. Però clar, tots sabem qui anava de nº 9 a la llista del PP. Parts i quarts……………. Per cert, en Jordà (pirotecnic) va dir el Regidor de Festes que l´unic deute que tenia l´ajuntament era una factura i que no tenia cap problema per fer un focs per manco diners (4.500.-€, Clar, el senyor Jordà no anava a la llista del pp ni de na Munareta.

 4. Idò si d’aquets 8 anys tan desastrosos, a 4 hi governava el PP i na Malena estava dins la junta local d’UM. I ara tant uns com altres estan governant i amb la col•laboracio del senyor García. Trob que és a ells que se’ls hi ha de demanar explicacions i no deixar-los coir el paper victimista que estan agafant. Son còmplices del desastre que tu anuncies, devien saber que es trobarien!

 5. Hipolisto, eso de la demagogia y mentira respecto a los problemas económicos se lo cuentas a todos los que el Ayuntamiento debe dinero. Y eso gracias a los ocho años de gobierno de las personas que iban en vuestra lista, cuatro de ellos con vuestros amigos peperos

 6. Pareix que sols a Pollença hi ha retalls presupostaris, falta de liquiditat i problemes amb el pagament de factures, JA BASTA DE TANTA DEMAGÒGIA I MENTIDES, pareixia que els peperos , na Malenita i el seu gran admirador Pepe Garcia ho arraglarien tot en un no res i ara que governen veven que no tot es tan facil, no basta en predicar , com han fet durant 4 anys.
  A més si ha un organisme que emplea la paraula GOVERN serà que és per governar i no perque en Pepe pugui fer els seus esterils discursos, si vol governar que governi però que no amagui el cap.

 7. Perdona, pero Pollensa no es el único pueblo donde se “retalla”; deberías saber que la famosa crisis es de todos y para todos. Y si no lo ves así, lee los periodicos. No hay pueblo en Mallorca que tenga superhabit, ni comunidad en España. Y ya está bien de echar las culpas a los de los gobiernos anteriores. De momento, los actuales, no lo están haciendo mejor; es decir, de momento, no han hecho nada todavía.

 8. Josep

  a) La ocupación de la vía pública no “comença a ser preocupant” és un puto desastre después de ocho años de gobierno de las personas que iban en vuestra lista ( lo digo así para que no me solteis el rollo ese de que soys un partido nuevo.

  b) Si ha habido que “retallar” es gracias a la mágnifica gestión, después de ocho años de gobierno de las personas que iban en vuestra lista, que han dejado el Ayuntamiento hecho un solar

  c) Que haya parts i quarts en el pago de facturas ha sido habitual los ocho años de gobierno de las personas que iban en vuestra lista. Si los actuales gobernantes hacen lo mismo mal vamos.

  Ya que hay más de uno en este blog que dice que tiene otras cifras diferentes a las de los gobernantes actuales que las publique.

 9. Aquest d´ALT sémprenyen com una monea i encara no han entrat dins la Junta de Govern. Es collonut que no distingueixin el que es govern del que es oposició. Ja ho entendran. El que si que es al.lucinant es que se creguin que podran votar: llicències, infraccions urbanístiques, ocupació de via pública, etc… . Això podria ser, però vistes les funcions publicades fa dues semanes en el BOIB, pareix que el Batlle no ha delegat en la Junta les funcions esmentades i, si es així, vol dir que aquestes coses les decidirà Batlia i no la Junta de Govern.

  El que veig que comença a tenir un cert interés:

  a) L´ocupació de via publica comença a ser preocupant. No han arreglat res del que denunciaven, tot el contrari s´ha empitjorat. No faran res, el Batle hi te interessos així com els de la Lliga.

  b) Han retallat actes de les festes, com per exemple: els focs. Sorpren que no retallin el Festival de Musica i altres despreses com el “macro refresc que feren per inagurar l´exposicó den Ben Jakover que tan sols hi van els amics i privelegiats.

  c) Els acreedors. Tots els Ajutaments tenen deutes pendents i Pollença també. El que no fan a altres llocs es passar davant a segon quí. Per qué el senyor Mercer perque cantàs el Festival si le varen lliurar pagarés o lletres i en canvi a la resta de acreedors, que fa prop de dos anys, segueixen esperant. Això es fer parts i quarts.

  Finalment, el que haurien de donar els números son els qui governen i no l´oposició.

 10. Podemos seguir el corta pega del blog del PSM;
  Miguel García | 18/07/2011, 07:45

  Alguien debería decirle a J. Prieto y compañía lo que siginifica estar en el equipo de gobierno y que significa estar en las juntas:

  – Equipo de gobierno: Pepe García o Miguel Sánchez tendrían un cargo de gestión y responsabilidades de gobierno (además de un sueldo).

  – Junta de gobierno: el concejal elegido tiene el deber de acudir a ellas y votar los puntos del orden del día en consecuencia con su criterio y el de su partido. No hay sueldo ni gestión.

  Alguien debería explicar, como hicieron los de Alternativa en su blog, de que existen otras experiencias de juntas de gobierno donde también hay oposición en ellas.

  Una vez explicado, rogaría a los malintencionados que dejen de intoxicar con mentiras y que se dejen de intentar dividir a la izquierda con comentarios picajosos. Sed adultos y no mintais. Ya habrá tiempo de criticar cuando lo hagan mal (seguro que algo hacen mal, porque todo el mundo se equivoca).

  Salud.

 11. Anit va estar bé. Els dimonis i el correfocs va ser una opció divertida.
  “Quiero datos” tens raó. CXI, podrieu detallar una miqueta la cosa de les festes?. Gràcies.

 12. Eso de hacer corta y pegas de otros blogs es un poco bastante cutre. Creó que tanto la Lliga como vosotros, que venís del mismo sitio deberías decirnos a la gente que dinero había realmente para fiestas y que cuesta cada cosa.

 13. Això que diu aquest Garcia es impresionant. Si decidir totes aquestes coses no es governar, quina diferència hi ha?. Els acords son de la Junta de Govern, tan si un ha votat en contra com a favor.

 14. Sé que tal vegada no sigui el lloc però crec que cal que tengueu constància del següents comentaris publicats el blog del PSM:

  Stephen Hessel | 14/07/2011, 10:58
  No em puc creure el que veig escrit. Supós jrv i Garci, que no sou uns desconeguts de la normativa local, perquè em teniu al.lucinat. La Junta de Govern és l’òrgan de més pes del govern local, molt més que el Ple. Estar dins la Junta de govern, ve a ser el mateix que governar. Que me voleu fer creure, que quan arribi el llistat de factures, anireu una per una a votar quina trobau que s’ha de pagar i quina no? Que el mateix fareu amb les llicencies municipals? i amb les infraccions urbanístiques? i que me deis de l’ocupació de la via pública? I no parlem dels temes quotidinas… Venga, no vos penseu que els altres som una guarda d’ignorants. A la junta, els temes surten per unanimitat, sino això serà un merder i duraràn dies. Crec que en Santvicenter vos ha destapat el que voslatres no voleu reconeixer, que és unes ganes de governar per damunt de colors polítics. No ho heu aconseguit d’una manera i ara ho disimulau d’aquesta altra.
  Vergonya senyors, vergonya!

  Garci | 14/07/2011, 11:48
  Responent a Hessel:
  quan arribi el llistat de factures, anireu una per una a votar quina trobau que s’ha de pagar i quina no?
  SI
  Que el mateix fareu amb les llicencies municipals?
  SI
  i amb les infraccions urbanístiques?
  SI
  i que me deis de l’ocupació de la via pública?
  SI, ho mirarem detingudament i votarem amb conseqüència a les nostres idees.
  A la junta, els temes surten per unanimitat
  NO. SI NO HI ESTEM D’ACORD, NO VOTAREM A FAVOR.
  duraràn dies
  POT SER. TAMBÉ POT SER QUE QUEDEM EN MINORIA A L’HORA DE LES VOTACIONS.
  Per a que quedi clar: no governam. Som oposició. I si tenim la oportunitat de participar en les juntes, que com dius tenen molt poder, i fer-ho des de la independència que tenim i tendrem, creus que és millor no ser-hi?
  Basta ja de demagògia. Quan la caguem (si ho feim) ja ens criticareu. Però per ara només entam a formar part d’un organisme des del qual podem fiscalitzar molt millor l’acció de govern, que és una de els tasques principals de l’oposició.
  I ara vos remet a debatre al bloc Urxella per no entorpir aquest bloc.
  Salut

 15. Penoses festes a nu Moll. No sé que els hi haurà costat, però de ben segur que no hagués estat difícil fer-ho un poquet millor. Diuen que s’han gastat 30.000,00 euros. Ni 3.000,00 crec jo que valia. Quina llàstima.

 16. Ahir vaig anar el Port de Pollença. No vaig notar cap diferència repesta d´un dissabte normal. L´ocupació dels espais publics estava tan malament com sempre, però millor que a la Plaça de Pollença que es d´escandol. I pareix que ara “governen” uns altres.

  Crec que quan no se tenen alternatives a les festes, es poden criticar, però no canviar. La resposta de l´actual equip de “govern” ha estat la supressió o la eliminació. L´excusa els diners. Que costaven les festes que es feien i quants de diners han estalviat? . Per què no donen l´informació?, els mateixos que demanaven transparència. Com sempre, ens trobam el tòpic per resposta. Quina pena.

 17. Creo que la información difundida por el actual equipo de gobierno es falsa. A mi me llegan otros números y otros datos. Por lo visto, antes de ponerse a trabajar en serio, que es lo que deberían hacer, se limitan a desprestigiar al gobierno anterior. De momento, la organización de las fiestas la han hecho otros, estos de ahora sólo han firmado. Y en cuanto a los número, ya se verá.

 18. La operación renovación sólo os la habeís creido vosotros Vuestro concejal y número dos deja las fiestas del año pasado sin pagar y todavía pedís fuegos artificiales. Lo vuestro es de traca pero el pueblo se ha cansado de pirómanos

 19. Convergencia no s’ha pegat cap esclat, perque es la primera vegada que es presenta. I treure 2 regidors un partit que es presenta per primera vegada, es tot un èxit.
  pere mira la llista i veuras com dins els 5 primers només hi havia una persona que hagues format part del govern. tot es gent nova que nomes ha estat a a CxI

 20. Igual que no es cert que com diu el regidor al punt informatiu només tengui 60.000 com ha dit pel PIP.

 21. Tirar pedrades en sabem tots, i més sense posar el nom..
  Ara estar informats ja és algo que dur més feina i tu no deus estar disposat a fer-ho..
  La ignorancia no és cap virtud, informe’t

 22. Senyor anònim, segons informació que hem rebuda només es deu la factura del darrer any, no es fan focs perquè no es vol.

 23. No hi ha focs perquè no es paguen des de fa tres anys… Els responsables sous vosaltres, l’anterior equip de govern del que formaveu part. heu deixat la caixa de l’Ajuntament buida.

 24. Jo, com mollera que soc, no tiraré cap cosseta. Només diré que no hi puc donar passada a que no es faci la festa de la platja (ben bona d’organitzar i ben barata, si es saben moure i si es volen moure). Es més, emplaç aquí i ara a qualssevol que vulgui col.laborar amb feina per mirar de fer una festa per els nostres joves, que sospiren tot l’any per la festa a la platja i per els nostres comerciants de primera linea, que s’ho mereixen i ho necessiten, i jo em compromet a fer els tramits que calguin per dur-la a terme. No sé si ho conseguiré, però ho intentaré. I una altra cosa: estic ben segura que el que va ser regidor la passada legislatura i ara es regidor a la oposició, ho hagués fet perque, malgrat les “cossetes” que peguen els altres respecte a la feina anterior, a lo millor, en referència a les festes, ja l’han trobat mitja feta.

 25. Pere a convergència els ciuatdans de Pollença l’han posada el lloc que han trobat, i és allà des de l’oposició que ha de ser exigent amb l’equip de govern, i crec que aquest article el que demana es això responsabilitat.

 26. Ahora resultara que no se pueden hacer consideraciones sobre la actuación del actual equipo de gobierno Anda ya…

 27. Si llegeixes bé l’article veuràs que no hi ha cossetes, sinò “cosetes” que s’haguessin pogut fer i no s’han fet per manca de certes aptituds de l’actual regidora que poc a poc les pollencines i els pollencins anirem coneixent. Que el més fàcil de tot és retallar en lloc de cercar alternatives més econòmiques, i això tothom ho sap fer.
  Pel que jo sé, autocrítica n’han feta. El que encara no has fet tu és adonar-te que CxI és la primera vegada que forma part d’aquest ajuntament.

 28. Lo que haurieu de fer voltros en lloc de pegar cossetes és entonar el mea culpa i fer un poc d’autocrítica, que després de l’esclat que vos heu pegat a les municipals no crec que estigueu per cercar molt les puces als altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s